Zuid-Afrikaanse saté met gepofte zoete aardappelpuree

Zuid-Afrikaanse saté met gepofte zoete aardappelpuree
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 14m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gepofte zoete aardappelpuree
  • 4 zoete aardappels
  • 1 el Algerienne saus
Braaikruiden
  • 1 el korianderbollen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 1 el mosterdzaad
  • 50 g keukenzout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 kg kippendijfilet
  • 4 portobello's
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • 4 el olijfolie
Gegrilde ananas
  • 1 ananas
  • 2 tl braaikruiden
Tomatenvinaigrette
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 el Algerienne saus
  • vijzel, houten satéstokjes geweekt in water, blender/staafmixer + bakje
Bereiding van het recept

Bereid de barbeque voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Gepofte zoete aardappel
Leg de zoete aardappelen 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn. 

Braaikruiden
Doe alle ingrediënten voor de braaikruiden in een pan en zet 1 a 2 minuten op een gemiddeld vuur zodat de aroma’s vrijkomen. Laat even afkoelen. Maal in een vijzel.

Zuid-Afrikaanse saté
Snijd de kipfilet in stukken van 2 centimeter. Verwijder de zaadlijsten en de schil van de paprika’s en snijd de paprika’s in stukken van 2 centimeter. Snijd de portobello’s in plakken van gelijke dikte. 

Rijg de ingrediënten aan de satéprikkers. Wrijf de saté in met olijfolie en kruid royaal met de braaikruiden.

Grill de saté kort om en om aan op het rooster van de barbecue. Leg de saté in een ovenschaal met een scheutje water en plaats deze in de indirecte zone van de barbecue om verder te garen.

Gegrilde ananas
Schil de ananas en snijd in plakken. Smeer in met olie en bestrooi met een beetje braaikruiden. Gril de ananas kort om en om totdat er een mooie grillstreep ontstaat.

Zoete aardappelpuree
Verwijder de schil van de aardappels en meng het vruchtvlees met de algerienne saus.

Tomatenvinaigrette
Snijd de tomaten in kwarten en snijd de zaadlijsten eruit. Voeg deze samen met de algerienne saus toe aan de blender/staafmixerbakje. Pureer kort. Snijd de schil van de tomaten in kleine blokjes en meng erdoor. 

Serveren
Serveer de zoete aardappelpuree bij de saté en lepel de tomatenvinaigrette er overheen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel