Zeelandsroem met kruidige frieten en gegrilde sla

Zeelandsroem met kruidige frieten en gegrilde sla
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kruidige frieten
  • 4 grote aardappels
  • 1 olijfolie
  • 4 el zeezout
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl zwarte peper
Mosselen
  • 4 kg mosselen(Zeeuwse)
  • 1 ui
  • 0.5 bos bleekselderij
  • 1 el roomboter
  • 1 flesje blond bier
  • 1 cocktailsaus om erbij te serveren
Mosselsaus
  • 4 el mosterd
  • 8 el mayonaise
  • 1 scheutje mosseljus
  • 2 kropjes little gem
  • 1 zonnebloemolie
  • 1 bakje tuinkers
BBQlak
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 el worcestershire sauce
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el peren of appelstroop
  • 1 el honing
  • 1 snufje zout
  • dutch oven
Bereiding van het recept

Zeelandsroem

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Spoel de mosselen een keer of 3 in koud water. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij  in brunoise. Doe de boter in de dutch oven, dan de groenten, daarop de mosselen en schenk dan het bier erbij. Breng op smaak met versgemalen peper. Kook de mosselen op hoog vuur circa 4-5 minuten. Als de mosselen open gaan moet je ze opschudden. 

Laat opnieuw aan de kook komen op hoog vuur. De mosselen zijn gaar wanneer ze openstaan.

Kruidige frieten
Snijd de aardappelen met schil in dikke frieten. Meng alle ingrediënten voor de viskruiden. Wrijf de frieten in met olijfolie en bestrooi met de viskruiden. Leg de frieten in een grillmandje en grill ze op de barbecue totdat ze rondom goudbruin en knapperig zijn. 


Mosselsaus
Meng de mosterd en de mayonaise met een beetje mosseljus tot een saus. 

Gegrilde sla

Halveer de kropjes little gem in de lengte. Bestrijk met 1 eetlepel zonnebloemolie. Rooster circa 2 minuten op de barbecue, met de gesneden kant op de grill. Meng de ingrediënten voor de BBQ lak.

Neem de slaharten van de barbecue en borstel de lak erover. Houd nog 1 eetlepel lak over voor de afwerking. Leg de slaharten aan de zijkant van de barbecue, met de gelakte kant naar boven. Laat ze zo nog 2 minuten verder garen.

Garneer met de tuinkers.

Serveren Zeelandsroem

Serveer de frieten, gegrilde sla, mosselsaus en de cocktailsaus bij de mosselen. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel