Zeeduivel in cederhouten wrap

Zeeduivel in cederhouten wrap
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Koken 40m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zeeduivel
  • 4 vellen cederhout
  • 800 g zeeduivel
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 2 citroenen
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 el olijfolie
Groente kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Geroosterde aardappel met crème van gegrilde artisjok
  • 4 aardappelen
  • 1 olijfolie
  • 1 tl groentekruiden
  • 4 voorgekookte artisjokbodems
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml slagroom
  • 20 ml sherry azijn
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • 40 g gedroogde rauwe ham
  • 30 g pecorino
  • 1 limoen
  • 1 optioneel: tartaar saus om bij de frieten te serveren
  • bindtouw
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op indirect grillen en tot een temperatuur van 180°C.

Zeeduivel
Week de vellen cederhout 20 minuten in water (of in witte wijn). Snijd de zeeduivel in vier gelijke stukken, de olijven in ringetjes en de citroen in plakjes. Leg de vellen cederhout open. Leg een stuk zeeduivel in het midden van het cederhouten vel. Bedek met de olijven, citroen en een takje oregano en basilicum. Kruid met wat zeezout en versgemalen peper. Rol op en bind samen met een touwtje.

Leg de rollen aan de zijkant van je barbecue, op de houtskool. Laat de zeeduivel circa 10-12 minuten garen. Draai tussendoor even om.

Groentekruiden
Meng alle ingrediënten voor de groentekruiden.

Geroosterde aardappel met crème van gegrilde artisjok
Snijd de aardappelen met schil in dikke frieten. Smeer in met olijfolie en bestrooi met de groentekruiden. Grill de frieten samen met de artisjokbodems tot ze gaar zijn. 

Doe de gegrilde bodems, knoflook, room, azijn, citroenmelisse, rozemarijn, peper en zout, bouillon in een blender en pureer tot een crème.

Snijd de ham in reepjes. Serveer de zeeduivel met de crème van artisjok, ham en rasp de schil van de limoen en de pecorino er overheen. Serveer de tartaar saus bij de frieten.

 

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel