Zeeduivel in cederhouten wrap

Zeeduivel in cederhouten wrap
Recept van Albert Verdeyen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 40m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zeeduivel
  • 4 vellen cederhout
  • 1 witte wijn om in te weken
  • 1 hele zeeduivel (zonder kop)
  • 7 plakken Ardennerham
  • 100 g ontpitte groene olijven, in plak
  • 2 citroenen, in plakken gesneden
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 takjes verse basilicum
Gegrilde aardappel
  • 4 grote aardappels
  • 1 olijfolie
  • 8 el tartaar saus
  • 1 kleine ui
  • 3 cornichons
Créme van gegrilde artisjok
  • 4 voorgekookte artissjokbodems
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes citroenmelisse
  • 100 ml kippenbouillon
  • 20 ml sherryazijn
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml pecorino
  • 1 limoen
  • bindtouw, staafmixer + bakje
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 200 graden.

Zeeduivel
Week de vellen cederhout 20 min in witte wijn. Maak de zeeduivel schoon en snijd in 4 gelijke stukken. Wikkel de vis in de ham. Leg telkens een stuk zeeduivel in het midden van het cederhouten vel, bedek met de olijven, de plakken citroen en telkens een takje oregano en basilicum. Kruid met wat zeezout en versgemalen peper. Rol op en bind samen met een touwtje.

Leg de rollen aan de zijkant van je barbecue, op de houtskool. Laat de zeeduivel circa 10 minuten garen. Draai tussendoor om.

Gegrilde aardappel
Snijd de aardappels in plakken. Smeer in met een beetje olijfolie en gril om en om op de barbecue totdat de aardappel gaar is. Snipper de ui en snijd de cornichons fijn. Meng dit met de tartaar saus. 

Crème van gegrilde artisjok
Smeer de artisjokbodems in met een beetje olijfolie en gril kort om en om op de barbecue. Doe de gegrilde bodems in het bakje van de staafmixer en pureer samen met de room, azijn, peper en zout tot een gladde crème. Voeg bouillon toe naar gewenste dikte. 

Serveren
Rasp de pecorino en de limoen over de vis. Lepel de artisjok crème erover. Dresseer de plakken gegrilde aardappel met een beetje tartaar saus. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

Venkel en kalfsvlees een heerlijke combinatie. Jord Althuizen maakt in deze aflevering van BBQSTREET op 24Kitchen een heerlijk bbq gerecht van kalfs picanha en een heerlijke venkelsalade

Summer style kalfs picanha

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel