Zeebaars in zoutkorst met dillepesto


- 1 stuk citroen
- 2 stuks zeebaars
- 4 takjes dille
- 1 kg zeezout (baleine)
- 2 stuks eiwit
- 25 gr pijnboompitten
- 2 bosjes dille
- 50 gr geraspte pecorino
- 1 el citroensap
- 2 tenen knoflook
- 50 ml olijfolie extra vierge
- Ovenschaal
Zeebaars in zoutkorst
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C.
Snijd de citroen in plakjes. Vul de buikholte van de vis op met de plakjes citroen en de dille.
Meng voor de zoutkorst in een grote kom het zout, versgemalen peper en de eiwitten. Verdeel ⅓ van het mengsel over de bodem van de schaal. Leg de zeebaarzen erin. Verdeel de rest van het zoutmengsel over de vis heen zodat deze helemaal bedekt is. Gaar de zeebaarzen op de barbecue met gesloten deksel in circa 20 minuten gaar.
Dillepesto
Rooster de pijnboompitten goudbruin. Voeg toe aan een keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Pureer de pijnboompitten, dille, pijnboompitten, geraspte kaas, citroensap en de knoflook. Schenk geleidelijk de olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schraap voorzichtig de bovenste zoutkorst laag eraf. Haal de vis uit de korst en leg op een snijplank. Veeg met een kwastje het overtollige zout eraf. Serveer de zeebaars met de dillepesto.
