Zeebaars in zoutkorst met dillepesto

Zeebaars in zoutkorst met dillepesto
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 40m
24Kitchen - 18 April 2022 Harm Jan gaat voor een gerecht waarbij het erg lastig wordt om je vingers er niet bij af te likken. Hij maakt namelijk briljant lekkere spareribs in een honing-biermarinade. En Ralph haalt in deze aflevering van BBQSTREET een leuk trucje uit de kast om zijn zeebaars te garen. Één ding kunnen we alvast verklappen: Hiervoor heeft hij méér nodig dan een snufje zout
24Kitchen - 18 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zeebaars in zoutkorst
  • 1 stuk citroen
  • 2 stuks zeebaars
  • 4 takjes dille
  • 1 kg zeezout (baleine)
  • 2 stuks eiwit
Dillepesto
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 bosjes dille
  • 50 gr geraspte pecorino
  • 1 el citroensap
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • Ovenschaal
Bereiding van het recept

Zeebaars in zoutkorst
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. 

Snijd de citroen in plakjes. Vul de buikholte van de vis op met de plakjes citroen en de dille.

Meng voor de zoutkorst in een grote kom het zout, versgemalen peper en de eiwitten. Verdeel ⅓ van het mengsel over de bodem van de schaal. Leg de zeebaarzen erin. Verdeel de rest van het zoutmengsel over de vis heen zodat deze helemaal bedekt is. Gaar de zeebaarzen op de barbecue met gesloten deksel in circa 20 minuten gaar.

Dillepesto
Rooster de pijnboompitten goudbruin. Voeg toe aan een keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Pureer de pijnboompitten, dille, pijnboompitten, geraspte kaas, citroensap en de knoflook. Schenk geleidelijk de olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
Schraap voorzichtig de bovenste zoutkorst laag eraf. Haal de vis uit de korst en leg op een snijplank. Veeg met een kwastje het overtollige zout eraf. Serveer de zeebaars met de dillepesto.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel