Zalmwraps met sinaasappel-dillemayonaise

Zalmwraps met sinaasappel-dillemayonaise
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 45m
- 01 July 2020 In elk hipsterzaakje zijn ze te vinden; zalmwraps. Maar nog nooit zo stoer klaargemaakt als door Ralph. In deze aflevering van BBQ Street ook een salade met gegrilde kip. Lekker fris voor de zomer!
- 01 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 6 personen.
  • 0.5 stuk verse zalmzijde (600 gram)
  • 4 eetl bruine suiker
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk venkelknol
  • 0.25 stuk rodekool
  • 2 stuks radijsjes
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk krop botersla
  • 6 stuks tortilla-wraps (medium)
  • peper en zout
  • honingmosterd
  • scheutje gembersiroop
  • 150 gr crème fraiche
  • 150 gr Zaanse mayo
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl honingmosterd
  • 1 stuk sinaasappel (schil plus sap)
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • Cederhouten plank
  • mandoline
  • pizzasteen
Bereiding van het recept

Zalmwraps

Bestrooi de zalm aan beide zijden met peper en zout. Bestrijk met honingmosterd en bestrooi met bruine suiker. Leg de zalm op het cederhouten plankje. Leg het plankje met de zalm op de barbecue (direct boven de vlam). Gaar op circa 180 graden circa 18 minuten. Haal de zalm van het plankje en hak de zalm in kleine stukjes
Was de komkommer, snijd de kontjes eraf. Verdeel de komkommer in 5 stukken en snijd deze stukken tot staafjes van 5×5 mm. Meng de komkommer met wat gembersiroop. Schaaf de venkel en radijs met een mandoline in plakjes en bewaar op ijswater. Schaaf de rodekool en snijd de rode peper.
Meng in een kom de creme fraiche met de mayonaise, honing en honingmosterd. Rasp en pers de sinaasappel boven de kom. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Meng de zalm met de uitgelekte venkel, radijs en komkommer. Verwarm de wrap circa 10 seconden per kant op het hete rooster.
Beleg de tortilla met blaadjes sla en rodekool. Verdeel hierover het zalm-groentemengsel. Lepel hier de sinaasappel-dillemayonaise en verdeel er de rode peper over. Vouw de tortilla tot een wrap.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel