Zalmwraps met sinaasappel-dillemayonaise


- 0.5 stuk verse zalmzijde (600 gram)
- 4 eetl bruine suiker
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk venkelknol
- 0.25 stuk rodekool
- 2 stuks radijsjes
- 1 stuk rode peper
- 1 stuk krop botersla
- 6 stuks tortilla-wraps (medium)
- peper en zout
- honingmosterd
- scheutje gembersiroop
- 150 gr crème fraiche
- 150 gr Zaanse mayo
- 1 eetl honing
- 1 eetl honingmosterd
- 1 stuk sinaasappel (schil plus sap)
- 1 bosje dille, fijngehakt
- Cederhouten plank
- mandoline
- pizzasteen
Zalmwraps
Bestrooi de zalm aan beide zijden met peper en zout. Bestrijk met honingmosterd en bestrooi met bruine suiker. Leg de zalm op het cederhouten plankje. Leg het plankje met de zalm op de barbecue (direct boven de vlam). Gaar op circa 180 graden circa 18 minuten. Haal de zalm van het plankje en hak de zalm in kleine stukjes
Was de komkommer, snijd de kontjes eraf. Verdeel de komkommer in 5 stukken en snijd deze stukken tot staafjes van 5×5 mm. Meng de komkommer met wat gembersiroop. Schaaf de venkel en radijs met een mandoline in plakjes en bewaar op ijswater. Schaaf de rodekool en snijd de rode peper.
Meng in een kom de creme fraiche met de mayonaise, honing en honingmosterd. Rasp en pers de sinaasappel boven de kom. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Meng de zalm met de uitgelekte venkel, radijs en komkommer. Verwarm de wrap circa 10 seconden per kant op het hete rooster.
Beleg de tortilla met blaadjes sla en rodekool. Verdeel hierover het zalm-groentemengsel. Lepel hier de sinaasappel-dillemayonaise en verdeel er de rode peper over. Vouw de tortilla tot een wrap.
