Zalmbonbons met avocado en pickles

Zalmbonbons met avocado en pickles
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 10m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 600 g zalm zonder huid
  • 50 g ingelegde gember
  • 1 biologische citroen
  • 5 el rijstazijn
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 cress (broccoli of tuin cress)
  • 1 peper en zout
  • 1 kewpie (japanse) mayonaise
  • Barbecue, Thermapen (Thermometer), Handrasp, Cederhouten plankje, Kwastje, Mandoline, Staafmixer
Bereiding van het recept

Bereiding

Zalmbonbons met avocado en pickles

Leg het cederhouten plankje minimaal een uur van te voren in een bak met water. Zodat de plank goed doordrenkt is.

Snijd de rode ui met een mandoline of koksmes in dunne ringetjes en doe marineer met rijstazijn en 1 tl honing. De kleur van de rode ui wordt langzaam roze door het zuur en het scherpe randje gaat ervan af. Tip het is lekkerder als je het een dag van te voren maakt. 

Gebruik de mandoline om 4 plakjes van de citroen af te snijden en houd apart. 

Verwarm de BBQ voor tot ongeveer 160 graden. 

Snijd de zalm in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 2 centimeter. 

Laksaus

Meng sojasaus met honing en een theelepel zwarte peper. Leg de zalm op de cederhouten plankje en lak de zalm met een kwastje rijkelijk in met de marinade. 

Mix het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen.

Leg het plankje met de zalm op de BBQ (directe methode) en doe de deksel dicht. Meet na 10 minuten met de temperatuur met de Thermapen. De rook van de cederhouten plank trekt nu langzaam in de zalm. De ideale kerntemperatuur van rosé gegaarde zalm is 45 graden. Strooi sesamzaadjes over de zalm nadat je de plank van de BBQ hebt afgehaald.

Pak vier voorgerecht borden en schep eerst 1 el avocado erop en smeer met een lepel iets uit. Leg daarop de zalm, verdeel er wat roze ui, ingemaakte gember, een schijfje citroen en strooi er nog wat cress overheen. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel