Zalm vlecht met gemarineerde spitskool

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zalm vlecht
- 1 stuk Zalmfilet zonder vel
Viskruiden
- 1 tl zeezout
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde dille
- 1 tl zwarte peper
- 4 takjes dille
- 4 takjes citroentijm
- 4 takjes citroenmelisse
- 1 stukje limoen in plakjes
Gemarineerde spitskool
- 1 stuk spitskool
- 2 el geroosterde sesamzaad
- 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
- 100 ml frambozenazijn
- 100 ml witte martini
- 6 stukjes kerstomaatjes
- Cocktailprikker
- 2 Rookplankjes
- Vuurkruiden
Bereiding van het recept
Bereiding
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.
Zalmvlecht
Maak een vlecht van de zalmfilet en leg in een krans. Steek vast met cocktailprikkers. Leg de vis op twee cederhouten plankjes. Kruiden met viskruiden en gesneden verse kruiden.
Leg er limoen plakjes op en plaats 20 min in gesloten bbq. Strooi een handvol vuurkruiden tussen de kolen.
Gemarineerde spitskool
Snijd de spitskool flinterdun en afwerken met de mirin, sesamzaadjes, azijn en martini. Haal de zalm uit de bbq en serveer de spitskool in midden van de zalm vlecht met de tomaatjes.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten