Zalm vlecht met gemarineerde spitskool

Zalm vlecht met gemarineerde spitskool
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 40m
24Kitchen - 13 April 2022 Je kunt gewoon een moot zalm op de barbecue leggen of je creëert er, net als Peter, een waanzinnig kunstwerk mee. Moeilijk? Welnee! Deze zalmkrans ligt binnen no time op de gril. En wat Pitmaster X in deze aflevering van BBQSTREET maakt heeft wel wat weg van een heerlijke vlees tosti. Hij bereidt een buikspek rollade die hij vult met ham, chorizo en kaas.
24Kitchen - 13 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Zalm vlecht
  • 1 stuk Zalmfilet zonder vel
Viskruiden
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde dille
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 takjes citroenmelisse
  • 1 stukje limoen in plakjes
Gemarineerde spitskool
  • 1 stuk spitskool
  • 2 el geroosterde sesamzaad
  • 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 100 ml frambozenazijn
  • 100 ml witte martini
  • 6 stukjes kerstomaatjes
  • Cocktailprikker
  • 2 Rookplankjes
  • Vuurkruiden
Bereiding van het recept

Bereiding 

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 °C.

Zalmvlecht
Maak een vlecht van de zalmfilet en leg in een krans. Steek vast met cocktailprikkers. Leg de vis op twee cederhouten plankjes. Kruiden met viskruiden en gesneden verse kruiden.  

Leg er limoen plakjes op en plaats 20 min in gesloten bbq. Strooi een handvol vuurkruiden tussen de kolen. 

Gemarineerde spitskool
Snijd de spitskool flinterdun en afwerken met de mirin, sesamzaadjes, azijn en martini. Haal de zalm uit de bbq en serveer de spitskool in midden van de zalm vlecht met de tomaatjes. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel