Zalm met een olijven-geitenkaas korst

Zalm met een olijven-geitenkaas korst
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 120m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Zalm met een olijven-geitenkaas korst
  • 2 stuks Privé: Zalmfilet met vel
  • 100 gr gemarineerde knoflook olijven
  • 40 gr geitenkaas of geitenbrie
  • 20 gr pijnboompitten
  • 6 plakjes pancetta
Pasta met gegrilde tomaten
  • cederhouten plank
  • plancha
  • skillet
Bereiding van het recept

Bereiding
Week de cederhouten plank een paar uur in water. Een vochtige plank zal de vis laten stomen, de smaak van de ceder overdragen en rook produceren. Bereid de barbecue voor direct grillen en breng tot een temperatuur van 150 °C. 

Rooster de pijnboompitjes. Hak de olijven fijn en de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de olijven met de geitenkaas en de pijnboompitten. Bestrijk de zalm met de tapenade. Bak de pancetta knapperig op de grillplaat. Hak de pancetta fijn en strooi deze over de tapenade.

Leg de zalm op de plank en leg deze op directe warmte. Wacht circa 10 tot 15 minuten en controleer de zalm om te zien of hij gaar is.  

Pasta met geroosterde tomaten

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Grill de tomaatjes op de grillplaat naast de pancetta. 

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook, rode peper en de ansjovis fijn. Hak de kappertjes grof. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de sjalot, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de ansjovis en de tomaatjes toe en bak circa 5 minuten. Meng de kappertjes er doorheen. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel