Winterse pompoenpizza met gegrilde bavette

Winterse pompoenpizza met gegrilde bavette
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
24Kitchen - 28 December 2021 Pizza, pizza. Effe wachte......Pizza! En niet zomaar eentje. Nee, Ralph maakt een heerlijke winterse variant die binnen no time van je barbeque vliegt. Met een vleugje pompoen, kastanjechampignons en gegrilde bavette. Laat die winter maar komen!
24Kitchen - 28 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pizzadeeg
  • 100 gr pompoen
  • 120 ml Lauwwarm water
  • 17 gr verse gist
  • 1 tl suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el olijfolie
Winterse Topping
  • 300 gr bavette
  • 1.25 el bbq rub
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el Privé: Creme fraiche
  • 2 el zure room
  • 1 tl witte peper
  • 100 gr blauwe kaas
  • 2 takjes tijm
  • 1 toefje Privé: Rucola
Extra's
  • 1 bbq met deksel voor direct grillen
  • 1 keukenmachine met deeghaken
  • 1 pizzasteen
  • 1 pizzaschep
  • Bbq met deksel voor direct grillen
  • Keukenmachine
  • Pizzasteen
Bereiding van het recept

Pizzadeeg
Schil en snijd de pompoen in blokjes en kook in circa 10 minuten gaar. Pureer met een pureestamper of in de keukenmachine. Laat de pompoenpuree afkoelen. 

Los de gist in een andere kom met de suiker al roerend op in het lauwe water. Voeg 200 g bloem, zout, kurkuma, gistmengsel en 1 eetlepel pompoenpuree toe aan de kom van de mixer. Laat het geheel circa 10 minuten mengen en kneden in de mixer tot een egaal deeg.

Voeg de olijfolie toe en meng nog even goed door. (voeg, als het te droog is, wat olijfolie en/of water toe en als het te vochtig is wat extra bloem). Vet een kom in met wat olijfolie en laat het deeg op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 2 uur rijzen.

Bavette grillen
Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 120 ºC. Smeer de bavette in met een dun laagje olie en wrijf het vlees in met een eetlepel bbq rub. Gril het vlees om en om een paar minuten boven hete kolen totdat het een mooie grill kleur heeft gekregen. Laat daarna circa 10 minuten rusten.

Opbouw pizza
Breng de bbq naar een temperatuur van 280 á 290 ºC.

Snijd de champignons in plakjes en de ui in dunne, halve ringen. 

Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol je pizzadeeg hierop uit tot ca. 2 mm. dikte. Let op: je kunt van dit deeg 2 ronde pizza’s maken of een grote, langwerpige.

Meng voor de saus de crème fraîche, zure room, witte peper en de rest van de bbq rub. 

Verdeel de saus over het pizzadeeg en verdeel tot 1 cm van de randen.

Bestrooi, als je pizzasteen de juiste temperatuur heeft, een pizzaschep met bloem en schuif het deeg erop. Beleg de pizza met de ui, kastanjechampignons en de bavette. Verbrokkel de blauwe kaas erover. Bak de pizza circa 3-4 minuten. 

Snijd de bavette tegen de draad in in plakjes en beleg de pizza´s ermee. Sluit de deksel en laat de bavette nog circa 30 seconden meegaren. 

Serveren
Ris de tijm. Verdeel een beetje pompoenpuree en de tijm over de pizza’s. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de rucola.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel