Winterse hotdog

Winterse hotdog
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 10m
Koken 30m
24Kitchen - 07 January 2022 Vergeet de hotdogs van de Zweedse woongigant. Deze winterse versie van Harm-Jan is pas echt om je vingers bij op te (vr)eten. Ook maakt hij een heerlijk groentegerecht: Portobello gevuld met zoete aardappelpuree en crunchy hazelnoten.
24Kitchen - 07 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Winterse Hotdog
  • 4 duitse braadworsten
  • 4 witte afbak baguettes
  • 250 gr Zuurkool
  • 4 plakken bacon
Salsa
  • 2 Privé: Tomaten
  • 2 kleine augurken
  • 1 kleine rode ui
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 4 el mayonaise
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor direct grillen
  • BBQ met deksel
Bereiding van het recept

Winterse hotdog
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180 ºC. Grill de worsten rondom in circa 10 minuten gaar. 

Bak de baguettes in circa 8-10 af op de barbeque. 

Snijd de baguettes over de bovenkant over de hele lengte in en hol de binnenkant een beetje uit zodat er straks meer vulling in past. 

Rooster de plakken bacon om en om krokant op de barbeque. 

Salsa
Meng in een kom een scheutje olie, mosterd en de mayonaise. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de augurken en de peterselie fijn. Snipper de ui. Voeg de tomaten, augurken, peterselie en de ui toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Opmaak
Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef. Beleg de baguettes met de zuurkool. Leg de worst en de bacon erop. Lepel de salsa er overheen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel