Winterse hotdog


- 4 duitse braadworsten
- 4 witte afbak baguettes
- 250 gr Zuurkool
- 4 plakken bacon
- 2 Privé: Tomaten
- 2 kleine augurken
- 1 kleine rode ui
- 0.5 bosje bladpeterselie
- 1 scheutje olijfolie
- 1 el mosterd
- 4 el mayonaise
- 1 BBQ met deksel voor direct grillen
- BBQ met deksel
Winterse hotdog
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180 ºC. Grill de worsten rondom in circa 10 minuten gaar.
Bak de baguettes in circa 8-10 af op de barbeque.
Snijd de baguettes over de bovenkant over de hele lengte in en hol de binnenkant een beetje uit zodat er straks meer vulling in past.
Rooster de plakken bacon om en om krokant op de barbeque.
Salsa
Meng in een kom een scheutje olie, mosterd en de mayonaise. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de augurken en de peterselie fijn. Snipper de ui. Voeg de tomaten, augurken, peterselie en de ui toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Opmaak
Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef. Beleg de baguettes met de zuurkool. Leg de worst en de bacon erop. Lepel de salsa er overheen.
