Winter burger

Winter burger
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Winter burger
  • 1 kleine rode ui
  • 50 g kastanjechampignons
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 600 g half-om-half gehakt
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 tl worcestersauce
  • 1 el tomatenpuree
  • 120 g geraspte Appenzeller
  • 0.5 pakje kruiden zuurkool
  • 1 appel
  • 4 rustieke donkerbruine bollen (waldkorn)
  • 1 grote zoete ui
  • 0.5 bosje dillen
  • 6 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 0.25 citroen
  • 4 blaadjes botersla
Geroosterde augurken
  • 8 augurken
  • 8 plakken dungesneden katenspek
  • 1 potje bbq rub
  • Honing-whiskeyspray
Bereiding van het recept

Winterburger
Snipper de ui en snijd de champignons in stukjes en de peterselie fijn. Ris de tijm. Meng in een kom het gehakt, champignons, ui, peterselie, mosterd, worcestersaus en de tomatenpuree. Voeg eventueel een beetje paneermeel toe als het mengsel te nat aanvoelt. Vorm 4 burgers van het gehaktmengsel. Laat de burgers eventueel even opstijven in de koelkast voordat je ze gaat grillen.

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200 °C. Gril de burgers circa 3 minuten. Draai ze vervolgens om en verdeel de geraspte Appenzeller over de burgers. Sluit de BBQ weer met de deksel en gril de burgers nu nog 4 minuten.

Doe de zuurkool in een kommetje. Was de appel en snijd hier dunne reepjes van. Meng de appel door de zuurkool.

Snijd de broodjes open en grill deze kort om en om totdat ze een beetje krokant zijn. Snijd de ui in 4 dikke ringen en grill om en om totdat de uien goudbruin zijn. Spray de uien voor extra karamellisatie in met een beetje honing-whiskey.

Gegrilde augurken
Omwikkel de augurken met het spek en bestrooi met een beetje bbq rub. Gaar de omwikkelde augurken op 220°C tot de spek goudbruin is.

Opbouw winter burgers
Snijd voor de burgersaus de dille fijn. Meng de mayonaise, yoghurt, rasp en sap van de citroen en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer de onderkant van de broodjes met een beetje burgersaus. Leg de sla erop, gevolgd door een beetje zuurkool, de hamburger, geroosterde uien en sluit af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de geroosterde augurken en de rest van de burgersaus bij de winter burgers.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

Deze heerlijke burger brengt jou deze winter helemaal in extase. Harm Jan legt ´m op een knapperig broodje én op een bedje van zuurkool. Flink wat Zwitserse kaas erover en grillen en smelten maar. Maak je in deze aflevering van BBQSTREET maar klaar voor pure winterpret van de barbecue!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel