Wildzwijnrack met pompoenpuree

Wildzwijnrack met pompoenpuree
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 40m
Koken 30m
24Kitchen - 14 January 2022 Niet zo’n fan van groente? Dikke tip van onze Ralph: Leg ze op de bbq. En om deze overdosis aan vitamine een beetje te compenseren maakt hij er een heerlijke wild zwijn rack met gesmolten brie bij
24Kitchen - 14 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 6 personen.
ingrediënten
  • 1 groot wild zwijn rack
  • 200 gr brie
Pompoenpuree
Gegrilde groente
Extra's
  • 1 BBQ met deksel
  • 1 verpakking houtsnippers geweekt in water
  • 1 aluminiumfolie
  • 1 foodprocessor/staafmixer
  • 1 hakmolentje
  • Bbq met deksel
  • Rookhout
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze op een temperatuur 100-120 °C. Voeg houtsnippers toe aan de brandende kolen.

Wild zwijn rack
Bestrooi het wild zwijn rack met peper en zout en leg op de BBQ. Gaar deze in circa 40 minuten tot een kerntemperatuur van 55 °C. Laat daarna onder aluminiumfolie even rusten. 

Pompoenpuree
Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de blaadjes salie krokant. Laat de blaadjes uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bewaar de olie die in de pan zit. 

Schil de pompoen, snijd de pompoen in plakken en verwijder de pitjes. Smeer in met een beetje olijfolie en gril de pompoen circa 8-10 minuten om en om.

Snijd de plakken in stukken en voeg toe aan de foodprocessor. Breng op smaak met een beetje van de achtergehouden salie olie, pecannoten, kerriepoeder en peper en zout. Pureer tot een fijne puree.

Gekleurde wortels
Maak de wortels schoon en kook ze circa 3 minuten. Gril daarna kort om en om op de grill tot een mooi grillstreepje ontstaat. Smelt de boter in een skillet en voeg de wortels en de tijm toe. Bak circa 2 minuten en blus af met sinaasappelsap en voeg de honing toe. Laat even kort inkoken en breng op smaak met peper en zout. 

Bimi
Smeer de bimi in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout. Gril de bimi circa 2-3 minuten om en om op de barbecue. 

Wild zwijn rack afmaken
Snijd de wild zwijn rack tussen de botten in plakken. Bestrooi de bovenkant met peper en zout. Snijd de brie in plakken. Leg de plakken brie op de rack, leg deze weer even terug op de barbecue en laat de brie smelten.

Serveren
Verdeel de pompoenpuree over borden. Leg de wortels en de bimi erop. Serveer de wild zwijn rack ernaast. Garneer met de gefrituurde blaadjes salie.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel