Wildzwijnrack met pompoenpuree


- 1 groot wild zwijn rack
- 200 gr brie
- 0 (eigen hoeveelheid) olijfolie
- 0.5 bosje salie
- 1 Privé: Pompoen fles vorm
- 50 gr pecannoten
- 0.5 tl kerriepoeder
- 600 gr gekleurde wortels
- 2 el Privé: Roomboter rol ongezouten
- 3 takjes tijm
- 75 ml sinaasappelsap
- 3 el honing
- 400 gr bimi
- 1 scheut olijfolie
- 1 BBQ met deksel
- 1 verpakking houtsnippers geweekt in water
- 1 aluminiumfolie
- 1 foodprocessor/staafmixer
- 1 hakmolentje
- Bbq met deksel
- Rookhout
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze op een temperatuur 100-120 °C. Voeg houtsnippers toe aan de brandende kolen.
Wild zwijn rack
Bestrooi het wild zwijn rack met peper en zout en leg op de BBQ. Gaar deze in circa 40 minuten tot een kerntemperatuur van 55 °C. Laat daarna onder aluminiumfolie even rusten.
Pompoenpuree
Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de blaadjes salie krokant. Laat de blaadjes uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bewaar de olie die in de pan zit.
Schil de pompoen, snijd de pompoen in plakken en verwijder de pitjes. Smeer in met een beetje olijfolie en gril de pompoen circa 8-10 minuten om en om.
Snijd de plakken in stukken en voeg toe aan de foodprocessor. Breng op smaak met een beetje van de achtergehouden salie olie, pecannoten, kerriepoeder en peper en zout. Pureer tot een fijne puree.
Gekleurde wortels
Maak de wortels schoon en kook ze circa 3 minuten. Gril daarna kort om en om op de grill tot een mooi grillstreepje ontstaat. Smelt de boter in een skillet en voeg de wortels en de tijm toe. Bak circa 2 minuten en blus af met sinaasappelsap en voeg de honing toe. Laat even kort inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Bimi
Smeer de bimi in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout. Gril de bimi circa 2-3 minuten om en om op de barbecue.
Wild zwijn rack afmaken
Snijd de wild zwijn rack tussen de botten in plakken. Bestrooi de bovenkant met peper en zout. Snijd de brie in plakken. Leg de plakken brie op de rack, leg deze weer even terug op de barbecue en laat de brie smelten.
Serveren
Verdeel de pompoenpuree over borden. Leg de wortels en de bimi erop. Serveer de wild zwijn rack ernaast. Garneer met de gefrituurde blaadjes salie.
