Wildzwijnfilet met een strudel van rodekool en appel

Wildzwijnfilet met een strudel van rodekool en appel
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 90m
Koken 60m
- 08 January 2021 Wat is winterser dan een gevoelloze tenen? Juist: apfelstrudel! Jord maakt zijn eigen variant met appel en rodekool. En daarbij heerlijke wildzwijnfiletjes. Zo lekker is winter nog nooit geweest.
- 08 January 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • Maredsous- paddosaus:
  • 4 eetl boter
  • 2 stuks witte uien
  • 300 gr paddenstoelenmix
  • 1 flesje bruin bier
  • 150 ml kalfsfond
  • 1 eetl basterdsuiker
  • 400 ml demiglace
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • eventueel maizena of roux
  • Rode kool - appelstrudel:
  • 0.5 stuk Rode kool
  • 2 eetl Boter
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 150 ml Rode port
  • 2 eetl Basterdsuiker
  • 50 ml Appelsap
  • 2 blaadjes Laurier
  • 1 stuk Steranijs
  • 2 stuks Appels (bv goudrenet)
  • 2 eetl Boter
  • 4 stuks grote vellen filodeeg (15x30cm) ontdooid
  • 5 eetl paneermeel
  • 1 stuks Ei
  • 2 eetl Sesamzaadjes
  • 800 gr wildzwijnfilet
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Smoker & gas BBQ
  • Pizzasteen
  • Kwastje
  • Slagerstouw
  • Kernthermometer
Bereiding van het recept

Bereid ondertussen een BBQ met deksel en pizzasteen voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
Heb je een tweede BBQ, stook deze dan alvast direct ingesteld tot 200 °C op.

Pel en snipper voor de paddenstoelensaus de uien.
Scheur of snijd de paddenstoelen in medium grote stukken.
Verhit de boter in een pan en stoof de uien tot ze zacht en glazig zijn en voeg de paddestoelen toe.
Voeg het bier en de wildbouillon toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken. Voeg de suiker.
Voeg de demi-glace toe en breng opnieuw aan de kook.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Als je saus te dun is, verdik hem dan met maizena of een roux.

Snijd voor de strudel de rode kool in dunne reepjes.
Meng de rode kool in een pan met de boter, het kaneelstokje, port, suiker, appelsap, laurier en steranijs.
Breng op smaak met zout en peper en laat 30 minuten stoven op laag vuur.
Haal het kaneelstokje uit de rodekool en laat de kool goed uitlekken in een zeef.

Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in plakjes van 0,5 cm dik.
Smelt de boter.
Leg 1 vel filodeeg op een werkblad, bestrijk dit met de gesmolten boter en leg hier weer 1 vel filodeeg op, die je weer bestrijkt met boter.
Leg de plakjes appel op het filodeeg. en strooi er wat paneermeel op.
Bedek de appel met een laag paneermeel.
Rol de filodeeg als een sushi op en vouw het uiteinde onder de strudel. Zorg ervoor dat je niet door blijft rollen tot het einde anders krijg je een te dikke laag filodeeg die niet gaar wordt. Het is beter om het zo op te rollen dat de vulling net iets meer dan één keer rondom is bedekt en dan de rest van het deeg af te snijden.
Splits een ei en kluts het eigeel.
Bestrijk de buitenkant van de strudel met het eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak de strudel circa 20 minuten op de pizzasteen in de voorverwarmde BBQ, tot hij goudbruin en krokant is.

Snijd met een dun mesje eventueel achtergebleven vliesjes van de wildzwijnfilet.
Als de wildzwijnfilets dun zijn, kun je ze het best dubbelvouwen en opbinden met slagerstouw, zo kun je ze dikker maken en mooi goudbruin grillen.
Kruid de wildzwijnfilets met zout en versgemalen zwarte peper, rook ze voor 30 minuten op een smoker van 110 °C en gril ze vervolgens op je tweede BBQ tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 52 °C.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel