Warmgerookte zalm en bieten van de bbq


- 0.5 stuk zijde zalm, circa 600 gram
- 10 stuks laurierblaadjes
- Grof zeezout
- Suiker
- 0.5 bosje dille
- 1 eetl honing
- 200 gr creme fraiche
- 200 gr Zaanse mayonaise
- 2 stuk rode bieten
- 2 stuks gele bieten
- 4 eetl gembersiroop
- 2 eetl balsamicoazijn
- olijfolie
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk choggiabiet
- 3 eetl sushiazijn
- 0.5 stuk rettich
- 8 stuks radijsjes
- 1 stuk red meat radish
- Meng / beslagkom
- briketten
- aluminium bakjes (voor melk)
- Brikettenstarter
- Rooksnippers (whiskey)
- Aanmaakblokjes
- uitsteekvorm
Warmgerookte zalm
Steek de bbq aan.
Meng het zout met de suiker en laurier en bestrooi over de zalm. Pekel de zalm in circa 4 uur. Spoel de zalm af en dep droog. Snijd in vier stukken.
Pof de bieten circa 40 minuten tussen de kolen. Draai ze om de 10 minuten om.
Laat het rookhout circa 10 minuten weken. Doe het rookhout in de bbq en gaar de zalm circa 25 minuten.
Schaaf de komkommer en biet in plakken en leg in de sushiazijn. Schaaf de rettich, radijsjes en red meat radish en bewaar in ijswater.
Schil de bieten. Snijd in plakjes en steek uit.
Mix de uitsteekjes met gembersiroop en balsalicoazijn in de keukenmachine tot puree. Voeg tijdens het pureren olijfolie toe om de puree smeuïg te maken.
Meng de honing met de creme fraiche en de mayonaise. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
