Warmgerookte zalm en bieten van de bbq

Warmgerookte zalm en bieten van de bbq
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 85m
- 20 July 2020 Weinig dingen zijn zo lekker als een vers-gerookte moot zalm. In deze aflevering van BBQ Street serveert Ralph de gerookte zalm met een puree van gepofte biet.
- 20 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 0.5 stuk zijde zalm, circa 600 gram
  • 10 stuks laurierblaadjes
  • Grof zeezout
  • Suiker
  • 0.5 bosje dille
  • 1 eetl honing
  • 200 gr creme fraiche
  • 200 gr Zaanse mayonaise
  • 2 stuk rode bieten
  • 2 stuks gele bieten
  • 4 eetl gembersiroop
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk choggiabiet
  • 3 eetl sushiazijn
  • 0.5 stuk rettich
  • 8 stuks radijsjes
  • 1 stuk red meat radish
  • Meng / beslagkom
  • briketten
  • aluminium bakjes (voor melk)
  • Brikettenstarter
  • Rooksnippers (whiskey)
  • Aanmaakblokjes
  • uitsteekvorm
Bereiding van het recept

Warmgerookte zalm

Steek de bbq aan.
Meng het zout met de suiker en laurier en bestrooi over de zalm. Pekel de zalm in circa 4 uur. Spoel de zalm af en dep droog. Snijd in vier stukken.
Pof de bieten circa 40 minuten tussen de kolen. Draai ze om de 10 minuten om.
Laat het rookhout circa 10 minuten weken. Doe het rookhout in de bbq en gaar de zalm circa 25 minuten.
Schaaf de komkommer en biet in plakken en leg in de sushiazijn. Schaaf de rettich, radijsjes en red meat radish en bewaar in ijswater.
Schil de bieten. Snijd in plakjes en steek uit.
Mix de uitsteekjes met gembersiroop en balsalicoazijn in de keukenmachine tot puree. Voeg tijdens het pureren olijfolie toe om de puree smeuïg te maken.
Meng de honing met de creme fraiche en de mayonaise. Hak de dille en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel