Wagyu burger met kimchi


- 1 Privé: Chinese kool
- 12 gr grof zeezout
- 150 ml water
- 0.5 Privé: Winterpeen
- 1 Privé: Radijs
- 1 rettich
- 1 teen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 2 tl geraspte Privé: Gemberwortel
- 1 el honing
- 50 ml vissaus
- 5 el sambal oelek
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 Privé: Bosuitjes
- 2 tl sojasaus
- 1 tl wasabi
- 1 tl sesamolie
- 1 el mayonaise
- 4 Privé: Wagyu burger
- 4 hamburgerbroodjes
- 20 gr rucola
- 1 gas of houtskool bbq
- 1 weckpot inhoud van 2l
- 1 grote kom
- 1 vergiet
- 2 latex keukenhandschoenen
- 1 dunschiller of mandoline
- Gas of houtskool bbq
- Weckpot van 2 liter
- Grote kom
- Vergiet
- Latex Keukenhandschoenen
- Dunschiller of mandoline
- Slagerplastic
- Hamburgerpers
Snijd de harde kont van de Chinese kool af, snijd de kool in de lengte doormidden, leg hem plat, snijd hem nogmaals doormidden en dan in 4-5 grove stukken.
Doe de kool en het zout in een grote kom en masseer het zout in de kool.
Je zult zien dat de kool begin te slinken. Voeg water toe (ongeveer 150 ml) en sluit de kom af met een bord met daarop iets zwaars. Laat dit één tot twee uur staan.
Snijd de lente ui in grove stukken. Snijd de radijs en de winterpeen in hele dunne plakjes op de mandoline of met een dunschiller.
Rasp de gember en knoflookteentjes en meng de overige ingrediënten.
Spoel de kool minimaal drie keer af in koud water.
Laat de kool gerust 15 minuten in het vergiet staan om goed uit te lekken.
In een grote kom masseer je de kool, rettich en lente ui in met het gember en knoflook mengsel.
Het is handig om hier handschoenen voor te gebruiken, maar niet 100% noodzakelijk. Plaats dit in een luchtafsluitbare weckpot en duw de kimchi goed naar beneden. Na drie uur is je kimchi klaar, maar lekkerder is het nog om het nog 1 tot 2 weken te laten trekken. Bewaar de kimchi op een koele plek.
Japanse mayonaise
Steek de houtskool BBQ of gasbarbecue aan en verwarm voor tot ongeveer 220 – 250 °C.
Voor de Japanse mayonaise alle ingrediënten in een kommetje goed mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Burgers grillen
Grill vervolgens de Wagyu burgers op de bbq. Ongeveer drie minuten per kant.
Grill de luxe hamburger broodjes kort op de bbq.
Smeer de onderkant van het broodje in met Japanse mayonaise.
Vervolgens een bedje maken van rucola sla en daarop de gegrilde Wagyu burger.
Op de Wagyu Burger serveren met een goede eetlepel Kimchi en als laatste de bovenkant van het broodje.
