Wagyu burger met kimchi

Wagyu burger met kimchi
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 180m
Koken 20m
- 07 May 2021 Welkom bij het ontstaan van de lelijkste burger van het Westelijk halfrond. Geen grap. Deze burger doet pijn aan je ogen maar is een genot voor de smaakpapillen. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Ralph zelf kimchi (heerlijk maar ziet er toch wat drekkerig uit), Japanse mayonaise (ziet er uit als modder) op een broodje zo plat als een dubbeltje. Genieten met je ogen dicht!
- 07 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kimchi
Japanse mayonaise
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl wasabi
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el mayonaise
Wagyu burger
Extra's
  • 1 gas of houtskool bbq
  • 1 weckpot inhoud van 2l
  • 1 grote kom
  • 1 vergiet
  • 2 latex keukenhandschoenen
  • 1 dunschiller of mandoline
  • Gas of houtskool bbq
  • Weckpot van 2 liter
  • Grote kom
  • Vergiet
  • Latex Keukenhandschoenen
  • Dunschiller of mandoline
  • Slagerplastic
  • Hamburgerpers
Bereiding van het recept

Snijd de harde kont van de Chinese kool af, snijd de kool in de lengte doormidden, leg hem plat, snijd hem nogmaals doormidden en dan in 4-5 grove stukken.
Doe de kool en het zout in een grote kom en masseer het zout in de kool.
Je zult zien dat de kool begin te slinken. Voeg water toe (ongeveer 150 ml) en sluit de kom af met een bord met daarop iets zwaars. Laat dit één tot twee uur staan.
Snijd de lente ui in grove stukken. Snijd de radijs en de winterpeen in hele dunne plakjes op de mandoline of met een dunschiller.
Rasp de gember en knoflookteentjes en meng de overige ingrediënten.
Spoel de kool minimaal drie keer af in koud water.
Laat de kool gerust 15 minuten in het vergiet staan om goed uit te lekken.
In een grote kom masseer je de kool, rettich en lente ui in met het gember en knoflook mengsel.
Het is handig om hier handschoenen voor te gebruiken, maar niet 100% noodzakelijk. Plaats dit in een luchtafsluitbare weckpot en duw de kimchi goed naar beneden. Na drie uur is je kimchi klaar, maar lekkerder is het nog om het nog 1 tot 2 weken te laten trekken. Bewaar de kimchi op een koele plek.

Japanse mayonaise
Steek de houtskool BBQ of gasbarbecue aan en verwarm voor tot ongeveer 220 – 250 °C.
Voor de Japanse mayonaise alle ingrediënten in een kommetje goed mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.

Burgers grillen
Grill vervolgens de Wagyu burgers op de bbq. Ongeveer drie minuten per kant.
Grill de luxe hamburger broodjes kort op de bbq.
Smeer de onderkant van het broodje in met Japanse mayonaise.
Vervolgens een bedje maken van rucola sla en daarop de gegrilde Wagyu burger.
Op de Wagyu Burger serveren met een goede eetlepel Kimchi en als laatste de bovenkant van het broodje.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel