Vleestomaat met cranberries en pita met knolselderij

Vleestomaat met cranberries en pita met knolselderij
Recept van Ralph de Kok
Advanced
Bereiding 30m
Koken 115m
- 07 August 2020 Ralph gaat volledig vegetarisch. Ralph maakt in deze aflevering van BBQ Street shoarma van gegrilde knolselderij. En heerlijk gevulde coeur de boeuf tomaten met gerookte nootjes. Maken!
- 07 August 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 2 personen.
  • 1 flesje balsamicoazijn
  • 30 gr cranberries
  • 4 stuks coeur de boeuf tomaten
  • 1 bosje rozemarijn om te roken
  • 150 gr notenmix
  • 0.5 bosje dragon
  • 0.5 bosje basilicum
  • scheutje pernod/ sambuca en flamberen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 eetl gedroogde oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 0.5 tl chiliflakes
  • 1.5 eetl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 eetl paprikapoeder
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1.5 eetl zout
  • 2 stuks grote knolselderijen
  • 1 stuk grote ui
  • shoarma kruiden
  • 0.5 liter zonnebloemolie
  • 1 bosje verse oregano
  • 4 stuks pita broodjes
  • 0.25 liter yoghurt
  • 1 stuk rode ui
  • 0.25 krop ijsbergsla
  • 1 stuk tomaat
  • 1 stuk komkommer
  • 1 bosje verse munt
  • 1 stuk limoen
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk sinaasappel
  • Pannen
  • Rookdoos
  • Kommen
  • Houtskool BBQ
  • Spit
  • Siliconen kwast
  • Gietijzeren pan
Bereiding van het recept

Bereidingswijze vleestomaat
Schenk de balsamicoazijn in een pan en voeg de cranberries toe. Kook in tot het stroperig wordt.
Snijd de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten een beetje uit. Bestrijk de vleeskant van de tomaten met olie en rooster circa 15 minuten op de bbq.
Plaats de rozemarijn in de rookdoos en rook circa 8 minuten. Rooster de notenmix met wat rook van de rozemarijn.
Gaar de tomaten verder in een gietijzeren pan circa 10 minuten.
Snijd de dragon en basilicum. Vul de tomaten met de nootjes en balsamico stroop met cranberries. Flambeer de tomaten met de drank en bestrooi met de verse kruiden.

Bereidingswijze knolselderij
Meng de specerijen tot een shoarmamix. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1 centimeter. Breng een pan water met een eetlepel shoarmakruiden aan de kook en kook de knolselderij circa 5 minuten.
Meng 4 el shoarmakruiden met een scheutje olie. Hak de oregano en voeg toe. Marineer de gekookte knolselderij circa 10 minuten in de olie.
Halveer de ui en rijg 1 helft aan het spit. Rijg daarna de plakken knolselderij aan het spit en sluit af met de andere helft van de ui. Plaats het spit op de BBQ en gaar circa 1 uur. Kwast af en toe de marinade erop.

Pel de ui. Snijd de sla, tomaat, rode ui en halve komkommer.
Rasp de andere helft van de komkommer en voeg toe aan de yoghurt. Rasp en pers de limoen, citroen en sinaasappel erbij. Snijd de munt fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de pita kort op de BBQ.

Vul de pita met de rauwkost en yoghurtsaus. Snijd de knolselderij in stukken en voeg toe.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel