Vlaamse kippenvleugels

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
- 1 Privé: Rode pepers
- 500 ml triple bier
- 200 ml hoisinsaus
- 1 citroen
- 2 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 4 takjes koriander
- 1 kg Privé: Kipvleugel naturel
- 1 scheut olie om in te smeren
- 1 limoen
BBQ kruiden
- 1 tl zeezout
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gedroogde basilicum
Extra's
- 1 bbq
- 1 beetje vuurkruiden
- bbq met deksel
- vuurkruiden
- mengkom
Bereiding van het recept
Vlaamse kippenvleugels
Marinade:
Verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Meng voor de marinade het bier, hoisinsaus, sap van de citroen, knoflook, koriander en de rode peper. Voeg de kippenvleugeltjes toe aan de marinade en laat circa 12 uur marineren.
Kippenvleugeltjes grillen
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.
Vet het rooster van de bbq in met een beetje olie.
Haal de kippenvleugeltjes uit de marinade. Meng alle ingrediënten voor de bbq kruiden. Bestrooi de kip met de bbq kruiden.
Strooi een handvol vuurkruiden in de kolen. Grill circa 10 minuten aan elke kant.
Snijd de limoen in partjes en serveer bij de kippenvleugeltjes.
Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten