Vlaamse kippenvleugels

Vlaamse kippenvleugels
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 720m
Koken 30m
24Kitchen - 13 May 2021 Chicken wings. Eigenlijk onmisbaar op elk barbecuefeestje. Ook in Vlaanderen! Daarom laat Peter je in deze aflevering van BBQSTREET zien hoe je Vlaamse kippenvleugeltjes maakt. En ja, natuurlijk is dat met bier! En daarnaast maakt Peter de klassieke bouillabaise. Soep van de barbecue. Jazeker, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
24Kitchen - 13 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
BBQ kruiden
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 beetje vuurkruiden
  • bbq met deksel
  • vuurkruiden
  • mengkom
Bereiding van het recept

Vlaamse kippenvleugels

Marinade:

Verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Meng voor de marinade het bier, hoisinsaus, sap van de citroen, knoflook, koriander en de rode peper. Voeg de kippenvleugeltjes toe aan de marinade en laat circa 12 uur marineren.
Kippenvleugeltjes grillen
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.

Vet het rooster van de bbq in met een beetje olie.

Haal de kippenvleugeltjes uit de marinade. Meng alle ingrediënten voor de bbq kruiden. Bestrooi de kip met de bbq kruiden.

Strooi een handvol vuurkruiden in de kolen. Grill circa 10 minuten aan elke kant.

Snijd de limoen in partjes en serveer bij de kippenvleugeltjes.

Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel