Varkensstoof

Varkensstoof
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 60m
Koken 90m
24Kitchen - 06 January 2022 In de winter is het weer tijd voor stoofpotjes. Laat je fornuis schoon want op de barbeque gaat dat ook perfect. Na deze overheerlijke varkensstoofpot, laat Peter je ook nog zien hoe je snel een chique dessert maakt met cake, banaan, rum, chocolade, munt en marshmallows.
24Kitchen - 06 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Varkensstoofpot
Extra's
  • 1 vijzel
  • 1 BBQ met deksel
  • 1 grilplaat
  • 1 pakje wijnvatsnippers
  • 1 Dutch oven/gietijzeren pan
  • BBQ met deksel
  • rooksnippers
  • Dutch oven
Bereiding van het recept

Snijd het vlees in stukken van 2 centimeter. Vijzel de salie en de jeneverbessen in een vijzel. Snijd 1 stengel bleekselderij en 1 wortel in grove stukken. Voeg alles toe aan een kom en schenk de witte wijn erbij en meng goed door. Laat het vlees circa 24 uur in de koelkast marineren. 

Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180 ºC. Strooi wat wijnvatsnippers onder het rooster voor extra aroma.

Snipper de ui grof. Snijd de knoflook fijn. Leg het gemarineerde vlees op de grillplaat, sluit de deksel en bak rondom goudbruin. 

Verhit een scheutje olijfolie in een gietijzeren pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Snijd de rest van de bleekselderij en de wortel in stukjes, voeg toe aan de pan en bak circa 2 minuten. Verwijder de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Snijd de pancetta in stukjes. Schenk de wijn, de rest van de marinade en de bouillon in de pan. Voeg het vlees, rode peper en de pancetta toe en laat het geheel met deksel op de pan circa 20 minuten zachtjes stoven. 

Snijd het brood in plakken en grill om en om op de barbeque. Serveer het brood bij de stoofpot.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel