Varkenshaas gegrild in beukenschors


- 30 gr Parijse champignons
- 3 el Privé: Gemberwortel
- 1 Privé: Banaansjalotten
- 20 gr hazelnoten
- 20 gr pompoenpitten
- 50 gr bladpeterselie
- 50 gr koriander
- 50 gr basilicum
- 1 beetje sap van een citroen
- 250 ml olijfolie
- 1 snufje p/z
- 2 grote varkenshaasjes
- 2 stukken beukenschors
- 1 staafmixer
- 1 hakmolentje
- staafmixer
- hakmolentje
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160°C is bereikt.
Week de boomschors een aantal uur in koud water.
Pesto
Pureer met de blender/staafmixer de gember, sjalot, hazelnoten, pijnboompitten, bundelzwammen, verse kruiden, korianderzaad en het sap van de citroen. Voeg de olijfolie toe en pureer tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Varkenshaas
Snijd de varkenshaas open in de lengte, maar niet helemaal middendoor, tot je een platte lap vlees hebt. Wrijf de pesto op het vlees en rol op tot een rollade.Leg een handvol gras op de boomschors en leg de varkenshaas erop. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Leg er weer een laagje gras op en dek het geheel af met het andere stuk schors. Bind hier een touw rond en gaar gedurende 1 uur in een gesloten barbecue.
