Varkenshaas gegrild in beukenschors

Varkenshaas gegrild in beukenschors
Recept van Peter de Clercq
Expert
Bereiding 30m
Koken 180m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pesto
  • 30 gr Parijse champignons
  • 3 el Privé: Gemberwortel
  • 1 Privé: Banaansjalotten
  • 20 gr hazelnoten
  • 20 gr pompoenpitten
  • 50 gr bladpeterselie
  • 50 gr koriander
  • 50 gr basilicum
  • 1 beetje sap van een citroen
  • 250 ml olijfolie
  • 1 snufje p/z
Gegrilde varkenshaas
  • 2 grote varkenshaasjes
  • 2 stukken beukenschors
Extra's
  • 1 staafmixer
  • 1 hakmolentje
  • staafmixer
  • hakmolentje
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160°C is bereikt.

Week de boomschors een aantal uur in koud water.

Pesto

Pureer met de blender/staafmixer de gember, sjalot, hazelnoten, pijnboompitten, bundelzwammen, verse kruiden, korianderzaad en het sap van de citroen. Voeg de olijfolie toe en pureer tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Varkenshaas

Snijd de varkenshaas open in de lengte, maar niet helemaal middendoor, tot je een platte lap vlees hebt. Wrijf de pesto op het vlees en rol op tot een rollade.Leg een handvol gras op de boomschors en leg de varkenshaas erop. Bestrooi het vlees met zout en versgemalen zwarte peper. Leg er weer een laagje gras op en dek het geheel af met het andere stuk schors. Bind hier een touw rond en gaar gedurende 1 uur in een gesloten barbecue.

Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel