Varkensbuik met BBQ-biersaus

Varkensbuik met BBQ-biersaus
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 50m
Koken 30m
24Kitchen - 15 April 2022 Onder hun stoere imago schuilt ook een romantische kant. Peter laat zien hoe je indruk kunt maken met een heerlijk dessert. Zet jouw geliefde ook in vuur en vlam met deze hartverwarmende appelroosjes. Voor Harm Jan geen rozegeur en maneschijn in deze aflevering van BBQSTREET maar veel buikspek en een gruwelijk lekkere BBQsaus met bier!
24Kitchen - 15 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 6 personen.
Varkensbuik
  • 1.5 kg varkensbuik
  • 0.5 bosje rozemarijn
  • 4 tenen grote knoflook, grof gesneden
  • 0.5 bosje tijm
  • 1 scheut olijfolie extra vierge
  • 1 tl grof zeezout
  • 60 ml Ron Medellín Anejo 12 jaar (rum)
BBQ-Biersaus
  • 1 blikje bier
  • 2 el ketchup
  • 3 tenen knoflook, klein gesneden
  • 2 el appelcider azijn
  • 2 el dijonmosterd
  • 0.25 tl worcestershire saus
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.25 tl gerookt paprikapoeder
  • 0.25 tl zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Houtskool BBQ
  • Kernthermometer
  • Gietijzeren pan
  • Weckpot of pot met deksel
Bereiding van het recept

Bereiding

 

Varkensbuik
Bereid de BBQ voor op direct indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180°C. 

 

Kneus de rozemarijn. Snijd de knoflook in grove stukken. Meng voor de marinade in een grote kom de rozemarijn, knoflook, tijm, 3 el olijfolie, zout en de rum.

 

Snijd de zwoerd van het vlees en snijd de buik in dikke plakken. Voeg het vlees toe aan de marinade en dek de kom af. Laat het minimaal 30 minuten tot maximaal een uur marineren bij kamertemperatuur.

 

BBQ-biersaus

Snijd of pers de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de saus in een gietijzeren pannetje en meng het goed door elkaar. Zet het pannetje op het rooster. Laat het 10 minuten pruttelen, roer de saus regelmatig om.

 

Giet de saus in een schoon (weck)potje en laat hem afkoelen. Bewaar de saus afgekoeld in de koelkast.

 

Varkensbuik grillen

Grill het vlees op hoge temperatuur om en om. Rooster tot de gewenste kerntemperatuur van ongeveer 75°C. Serveer de saus bij het vlees. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel