Varkens tomahawk met aardappel-pannenkoekentaart

Varkens tomahawk met aardappel-pannenkoekentaart
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 240m
Koken 45m
24Kitchen - 01 April 2022 Vlees upgraden naar ‘the highest level’? Maak je eigen rub. Hoe? Pitmaster X deelt zijn recept met jou. Hij laat zien hoe zijn varkens tomahawk en aardappel-pannenkoekentaart met dit kruidenmengsel stijgen van een 8 naar een dikke 10. En Harm Jan gaat voor simpel, snel, doeltreffend maar superlekker. Zijn ingrediënten voor succes: Tonijn, wasabi, sojasaus, gepofte tomaatjes én knoflookbrood.
24Kitchen - 01 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tomahawk
  • 1 stuk varkens tomahawk steak
  • 1 el grove mosterd
Pekelblad
  • 1 liter water
  • 50 gr zout
  • 1 bol knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 el peperkorrels gekneusd
  • 3 stuks laurierblaadjes
BBQ kruiden
  • 1 deel zout
  • 1 deel uienpoeder
  • 1 deel paprikapoeder
  • 0.5 deel gemalen peper
  • 0.25 deel knoflookpoeder
Aardappel-pannenkoektaart
  • 1 kg aardappelen
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 stuks eieren
  • 50 gr ganzevet om in te bakken
BBQ Rub
  • 1 deel zout
  • 1 deel paprikapoeder
  • 1 deel uienpoeder
  • 0.25 deel knoflookpoeder
Salade
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 stuks tomaten
  • 1 stuk rode ui
Dressing
  • 2 el mayonaise
  • 2 el appelcider azijn
  • 0.25 bosje bieslook
  • 0.25 bosje bladpeterselie
Garnering
  • 1 el mayonaise
  • 1 bakje mosterdcress
  • keukenmachine
  • geurvrije theedoek
  • gietijzeren bakplaat
Bereiding van het recept

Pekelbad

Breng het water aan de kook in een grote pan. Doe het zout, knoflook, ui en de kruiden in het water en laat het 5 minuten doorkoken. Haal de pan van de hittebron en voeg de 3 liter ijskoud water toe. Laat eventueel nog verder afkoelen in de koelkast. Leg de varkens tomahawk circa 4 uur in het pekelbad. 

Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 140 °C. 

Tomahawk
Dep de tomahawk droog en smeer in met de mosterd. Wrijf in met de bbq kruiden. Leg de tomahawk op het rooster op indirecte hitte en gaar tot een kerntemperatuur van 65 °C. Grill dan een paar minuten per kant om mooie grillstrepen op het vlees te zetten. Vergeet ook de zijkant met het vet niet. Als alle kanten mooi bruin zijn mag het vlees weg van het vuur gelegd worden. 

Aardappel-pannenkoektaart 

Verwarm de bakplaat voor op de barbecue. Schil de aardappels. Rasp ze in de keukenmachine. Leg de aardappelrasp op een theedoek en knijp het vocht eruit. Meng alle ingrediënten voor de bbq rub. Meng in een kom de geraspte aardappel, spekreepjes, eieren en de bbq rub. Verhit het ganzenvet op de bakplaat en schep het beslag erop. Bak de aardappel-pannenkoeken om en om goudbruin en gaar. 

Salade
Snijd de ijsbergsla fijn, de tomaat in plakjes en de ui in dunne, halve ringen. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kommetje voor de dressing de mayonaise en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de salade. 

Serveren
Maak van de pannenkoeken een stapel. Lepel bovenop wat mayonaise en maak af met de mosterd cress. Snijd het vlees en plakken en serveer de salade erbij. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel