Ultieme Aussie steak met geblakerde tomaten


- 5 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 250 ml olijfolie
- 1 citroen
- 1 el venkelzaad
- 5 blaadjes salie
- 5 takjes jonge tijm
- 1 bosje peterselie
- 1 lamszadel met de volledige ribbotten en buik eraan
- 6 Privé: Vleestomaat
- 2 Privé: Knoflookbolletje
- 200 ml olijfolie
- 1 houtskool bbq
- 1 gietijzeren grillplaat
- BBQ
Ultieme Aussie steak
Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Maak een marinade van de knoflook, tijm, rasp van de citroen, salie, venkel, peterselie, olie en zout en peper.
Marineer het lamsvlees circa 4 uur.
Lamszadel:
Stook een barbeque op tot 180 graden.
Grill het lamszadel tot de kern een temperatuur heeft bereikt van 54 graden celsius.
Geblakerde Tomaten:
Laat een gietijzeren plaat heet worden en smeer hem in met olijfolie. Leg de tomaten erop en laat ze zwart blakeren. Snijd de bollen knoflook doormidden en leg ze bij de tomaten tot ze zacht zijn.
Mix de ingrediënten voor de BBQ kruiden en strooi ze over de tomaten.
Scalloped sweet potatoes:
Schil de zoete aardappels en snijd met een mandoline in dunne plakken.
Leg de aardappel plakken in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de aardappelen. Giet de slagroom erover en pers de knoflook er bovenuit. Hak de peterselie fijn en strooi erover. Kruid met fleur de sel en peper.
Verdeel de kaas erover en plaats de schaal in de BBQ. Laat de aardappelen garen bij een temperatuur van 200 graden.
