Ultieme Aussie steak met geblakerde tomaten

Ultieme Aussie steak met geblakerde tomaten
Recept van Pitmaster X
Expert
Bereiding 240m
Koken 40m
- 21 May 2021 G’day mate! Pitmaster X maakt in deze aflevering van BBQSTREET de ultieme Aussie steak. En dat maakt hij van een lamszadel. Dat is een indrukwekkend stuk vlees die in z’n geheel op de barbie (en dan niet die pop) wordt gegaard. Als je dit thuis op tafel zet, is iedereen onder de indruk. En hij maakt er geblakerde tomaten bij, met een klein beetje knoflook… Heerlijk bij lam.
- 21 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Lamszadel
  • 5 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 250 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 el venkelzaad
  • 5 blaadjes salie
  • 5 takjes jonge tijm
  • 1 bosje peterselie
  • 1 lamszadel met de volledige ribbotten en buik eraan
Geblakerde tomaten
Extra's
  • 1 houtskool bbq
  • 1 gietijzeren grillplaat
  • BBQ
Bereiding van het recept

Ultieme Aussie steak

Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Maak een marinade van de knoflook, tijm, rasp van de citroen, salie, venkel, peterselie, olie en zout en peper.
Marineer het lamsvlees circa 4 uur.

Lamszadel:
Stook een barbeque op tot 180 graden.
Grill het lamszadel tot de kern een temperatuur heeft bereikt van 54 graden celsius.

Geblakerde Tomaten:
Laat een gietijzeren plaat heet worden en smeer hem in met olijfolie. Leg de tomaten erop en laat ze zwart blakeren. Snijd de bollen knoflook doormidden en leg ze bij de tomaten tot ze zacht zijn.
Mix de ingrediënten voor de BBQ kruiden en strooi ze over de tomaten.

Scalloped sweet potatoes:
Schil de zoete aardappels en snijd met een mandoline in dunne plakken.
Leg de aardappel plakken in een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en verdeel over de aardappelen. Giet de slagroom erover en pers de knoflook er bovenuit. Hak de peterselie fijn en strooi erover. Kruid met fleur de sel en peper.
Verdeel de kaas erover en plaats de schaal in de BBQ. Laat de aardappelen garen bij een temperatuur van 200 graden.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel