Tropische sensatie van de BBQ

Tropische sensatie van de BBQ
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
24Kitchen - 21 April 2022 Onze grillmasters nemen je mee op reis in deze aflevering BBQSTREET. Peter warmt je op voor een vakantie naar Thailand met z’n overheerlijke Thaise varkensreepjes. En Ralph? Die wil met jou naar een tropisch eiland en maakt een waanzinnig lekker dessert met kokos, ananas en chocolade. Een stukje paradijs op aarde.
24Kitchen - 21 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 3 personen.
Tropische sensatie van de BBQ
  • 0.25 stuk rode peper
  • 100 ml water
  • 100 ml bruine rum
  • 2 el bruine rum
  • 1 stuk steranijs
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 stuks kruidnagels
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stuk ananas
  • 4 stuks melkchocolade-kokosrepen
  • 4 velletjes Turks filodeeg (yufka deeg)
  • 2 stuks eidooiers
  • 4 el geraspte kokos
  • 4 bolletjes vanilleijs
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 bakje limoencress
  • grillplaat
Bereiding van het recept


Bereiding

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 160°C. 

Snijd voor de marinade de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Breng in een pan het water, rum, suiker, steranijs, kaneelstokje, kruidnagels, tijm, rozemarijn en de rode peper aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.

Schil ondertussen de ananas en snijd in plakken. Gril de ananas om en om op de barbecue totdat er een mooie grillstreep ontstaat. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en leg deze in de marinade. Laat circa 30 minuten marineren. Schep de ananasblokjes daarna op een bord. 

Roer de eidooiers los. Bestrijk beide kanten van het filodeeg ermee. Vouw de chocolade-kokosrepen in het deeg als pakketjes. Gaar de pakketjes circa 15 minuten op de grillplaat . 

Rooster in een droge skillet de geraspte kokos goudbruin. Kook de marinade in tot een siroop. 

Serveren
Verdeel de plakken gegrilde ananas over borden. Leg de filodeegpakketjes er op. Verdeel de ananasblokjes erover. Lepel de ingekookte marinade erover. Serveer het bolletje ijs ernaast. Garneer met de geroosterde kokosrasp, geschaafde chocolade en limoencress. 

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel