Tropische sensatie van de BBQ


- 0.25 stuk rode peper
- 100 ml water
- 100 ml bruine rum
- 2 el bruine rum
- 1 stuk steranijs
- 1 stuk kaneelstokje
- 1 stuks kruidnagels
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 stuk ananas
- 4 stuks melkchocolade-kokosrepen
- 4 velletjes Turks filodeeg (yufka deeg)
- 2 stuks eidooiers
- 4 el geraspte kokos
- 4 bolletjes vanilleijs
- 100 gr pure chocolade
- 1 bakje limoencress
- grillplaat
Bereiding
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 160°C.
Snijd voor de marinade de zaadlijst en snijd de rode peper fijn. Breng in een pan het water, rum, suiker, steranijs, kaneelstokje, kruidnagels, tijm, rozemarijn en de rode peper aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de ananas en snijd in plakken. Gril de ananas om en om op de barbecue totdat er een mooie grillstreep ontstaat. Snijd de gegrilde ananas in blokjes en leg deze in de marinade. Laat circa 30 minuten marineren. Schep de ananasblokjes daarna op een bord.
Roer de eidooiers los. Bestrijk beide kanten van het filodeeg ermee. Vouw de chocolade-kokosrepen in het deeg als pakketjes. Gaar de pakketjes circa 15 minuten op de grillplaat .
Rooster in een droge skillet de geraspte kokos goudbruin. Kook de marinade in tot een siroop.
Serveren
Verdeel de plakken gegrilde ananas over borden. Leg de filodeegpakketjes er op. Verdeel de ananasblokjes erover. Lepel de ingekookte marinade erover. Serveer het bolletje ijs ernaast. Garneer met de geroosterde kokosrasp, geschaafde chocolade en limoencress.
