Tonijnsteaks met ananas en poke bowl met ossenhaas

Tonijnsteaks met ananas en poke bowl met ossenhaas
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 40m
- 22 May 2020 Ralph gaat Aziatisch. Een heerlijke tonijnsteak met sesam en ananas en een poke bowl met sushirijst, sake, mirin en ossenhaas. In deze aflevering van BBQ Street, heerlijk Aziatisch. Van de barbecue.
- 22 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 2 personen.
  • 3 stuks rode pepers
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 stuk ananas
  • 2 suks tonijnsteaks
  • sesamolie
  • 1 tl wasabipoeder
  • 1 liter volle slagroom
  • 1 stuk lente ui
  • sesamzaadjes
  • 150 gr sushirijst
  • scheutje sushi azijn
  • 3 cm gember
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teen knoflook
  • halve rode peper
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml sake
  • 50 ml mirin
  • 50 gr bruine suiker
  • 200 gr ossenhaas
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rettich
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk mango
  • 100 gr gepelde, gekookte sojabonen
  • Mandoline
  • Meng/ beslagkom
  • Foodprocessor/ blender
  • Ijsblokjes
  • Steelpan (voor olie)
  • Flinke kommen
Bereiding van het recept

Bereidingswijze tonijnsteaks met ananas
Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de pepers, voeg toe en verwarm circa 10 minuten in de pan. Meng de wasabipoeder met de slagroom in de slagroomspuit of met de handmixer.
Schil de ananas en snijd in stukken. Bestrijk de ananas met de peperolie en gril in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de tonijn in stukken. Bestrijk de tonijn met sesamolie en grill circa 1 minuut om en om.
Ananas en tonijn op bord. Bestrooien met sesamzaad en lente-ui. Garneren met wasabi slagroom.

Bereidingswijze poke bowl
Breng twee pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over een schaal. Voeg de azijn toe, meng goed en laat afkoelen.
Steek de BBQ aan. Bereid een kom met ijswater voor.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember. Snijd de rode peper. Schenk de sojasaus, sake en mirin in de pan en voeg de sjalot, knoflook, gember, rode peper en suiker toe. Laat indikken. Snijd het vlees in dunne plakken en marineer.
Pel en snijd de ui. Schil winterpeen. Schaaf de rettich, radijs, winterpeen en komkommer op de mandoline en leg in ijswater. Snijd de avocado en mango en bewaar op een bordje.
Gril het vlees circa 1 minuut om en om.
Maak een bowl op.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel