Tonijnsteaks met ananas en poke bowl met ossenhaas


- 3 stuks rode pepers
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 stuk ananas
- 2 suks tonijnsteaks
- sesamolie
- 1 tl wasabipoeder
- 1 liter volle slagroom
- 1 stuk lente ui
- sesamzaadjes
- 150 gr sushirijst
- scheutje sushi azijn
- 3 cm gember
- 1 stuk sjalot
- 1 teen knoflook
- halve rode peper
- 100 ml sojasaus
- 50 ml sake
- 50 ml mirin
- 50 gr bruine suiker
- 200 gr ossenhaas
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk rettich
- 1 stuk winterpeen
- 1 bosje radijsjes
- 1 stuk komkommer
- 1 stuk avocado
- 1 stuk mango
- 100 gr gepelde, gekookte sojabonen
- Mandoline
- Meng/ beslagkom
- Foodprocessor/ blender
- Ijsblokjes
- Steelpan (voor olie)
- Flinke kommen
Bereidingswijze tonijnsteaks met ananas
Verwarm een scheutje olie in een pan. Snijd de pepers, voeg toe en verwarm circa 10 minuten in de pan. Meng de wasabipoeder met de slagroom in de slagroomspuit of met de handmixer.
Schil de ananas en snijd in stukken. Bestrijk de ananas met de peperolie en gril in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de tonijn in stukken. Bestrijk de tonijn met sesamolie en grill circa 1 minuut om en om.
Ananas en tonijn op bord. Bestrooien met sesamzaad en lente-ui. Garneren met wasabi slagroom.
Bereidingswijze poke bowl
Breng twee pannen water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over een schaal. Voeg de azijn toe, meng goed en laat afkoelen.
Steek de BBQ aan. Bereid een kom met ijswater voor.
Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Schil en snijd de gember. Snijd de rode peper. Schenk de sojasaus, sake en mirin in de pan en voeg de sjalot, knoflook, gember, rode peper en suiker toe. Laat indikken. Snijd het vlees in dunne plakken en marineer.
Pel en snijd de ui. Schil winterpeen. Schaaf de rettich, radijs, winterpeen en komkommer op de mandoline en leg in ijswater. Snijd de avocado en mango en bewaar op een bordje.
Gril het vlees circa 1 minuut om en om.
Maak een bowl op.
