Tonijnsteak met gegrilde tomatensalade

Tonijnsteak met gegrilde tomatensalade
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
24Kitchen - 01 April 2022 Vlees upgraden naar ‘the highest level’? Maak je eigen rub. Hoe? Pitmaster X deelt zijn recept met jou. Hij laat zien hoe zijn varkens tomahawk en aardappel-pannenkoekentaart met dit kruidenmengsel stijgen van een 8 naar een dikke 10. En Harm Jan gaat voor simpel, snel, doeltreffend maar superlekker. Zijn ingrediënten voor succes: Tonijn, wasabi, sojasaus, gepofte tomaatjes én knoflookbrood.
24Kitchen - 01 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tonijnsteak
  • 400 gr (middenstuk) tonijn
  • 4 el sojasaus
  • 1 stuk limoen
  • 1 el knoflookpasta
  • 0.5 tl wasabi
Gegrilde tomatensalade
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 1 scheut olijfolie extra vierge
  • 3 cm gember
  • 200 gr gemengde sla (mesclun)
Brood
  • 1 stuks rustiek brood
  • 1 el knoflookpasta
  • 1 el olijfolie
Garnering
  • 2 el gerookte sesamzaadjes
  • 1 doosjes oost Indische kers
  • Gas BBQ/Sizzle zone
  • Skillet
  • Schaal
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op direct grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C.

Brood
Bak het brood volgens de verpakking af op de bbq. Snijd in plakken, smeer in met de knoflookpasta en olijfolie en maak af met wat zout. Gril de plakken kort om en om.

Gegrilde tomatensalade

Halveer de tomaatjes en bak ze met een beetje olijfolie in een skillet tot ze zacht zijn. 

Schil en rasp de gember. Voeg de olijfolie, peper en zout en de geraspte gember toe aan een kom. Voeg de gegrilde tomaatjes toe en laat dit even lekker marineren. 

Tonijnsteak

Meng de voor het sausje voor de tonijn de sojasaus, sap van de limoen en de wasabi. De tonijn is het lekkerst als hij van binnen nog rauw is. Smeer de tonijn in met olijfolie en Gril de tonijn heel even om en om en maak een ruitpatroon. Bak het stokbrood af op de barbecue. 

Serveren
Verdeel de sla over borden en verdeel de gegrilde, gemarineerde tomaatjes erover. Snijd de tonijnsteak in dikke plakken en leg op de borden. Lepel het sausje over de tonijn. Garneer met de sesamzaadjes en de eetbare bloemen. Serveer het gegrilde brood erbij. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel