Tonijnsteak met gegrilde tomatensalade


- 400 gr (middenstuk) tonijn
- 4 el sojasaus
- 1 stuk limoen
- 1 el knoflookpasta
- 0.5 tl wasabi
- 500 gr cherrytomaatjes
- 1 scheut olijfolie extra vierge
- 3 cm gember
- 200 gr gemengde sla (mesclun)
- 1 stuks rustiek brood
- 1 el knoflookpasta
- 1 el olijfolie
- 2 el gerookte sesamzaadjes
- 1 doosjes oost Indische kers
- Gas BBQ/Sizzle zone
- Skillet
- Schaal
Bereid de BBQ voor op direct grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C.
Brood
Bak het brood volgens de verpakking af op de bbq. Snijd in plakken, smeer in met de knoflookpasta en olijfolie en maak af met wat zout. Gril de plakken kort om en om.
Gegrilde tomatensalade
Halveer de tomaatjes en bak ze met een beetje olijfolie in een skillet tot ze zacht zijn.
Schil en rasp de gember. Voeg de olijfolie, peper en zout en de geraspte gember toe aan een kom. Voeg de gegrilde tomaatjes toe en laat dit even lekker marineren.
Tonijnsteak
Meng de voor het sausje voor de tonijn de sojasaus, sap van de limoen en de wasabi. De tonijn is het lekkerst als hij van binnen nog rauw is. Smeer de tonijn in met olijfolie en Gril de tonijn heel even om en om en maak een ruitpatroon. Bak het stokbrood af op de barbecue.
Serveren
Verdeel de sla over borden en verdeel de gegrilde, gemarineerde tomaatjes erover. Snijd de tonijnsteak in dikke plakken en leg op de borden. Lepel het sausje over de tonijn. Garneer met de sesamzaadjes en de eetbare bloemen. Serveer het gegrilde brood erbij.
