Tonijnburger, gepofte paprika en gesmoorde uien

Tonijnburger, gepofte paprika en gesmoorde uien
Recept van Jadis Schreuder
Beginner
Bereiding 20m
Koken 35m
24Kitchen - 10 June 2022 Hamburger liefhebbers opgelet! In deze aflevering krijgen jullie maar liefst twee hamburgers voorgeschoteld. Jord maakt een smoked brisket burger met een topping en een romige blauwe kaas saus waar je je vingers bij aflikt. Heb je zin in vis? Dan is de zonnige, Siciliaanse tonijnburger van Jadis echt iets voor jou!
24Kitchen - 10 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Topping
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 rode of witte uien
  • 1 olijfolie
  • 1 krop little gem sla
  • 1 coeur du boef tomaat
  • 0.5 biologische citroen
Tonijnburger
  • 4 tonijnsteaks (MSC gecertificeerd)
  • 1 olijfolie
  • 4 brioche bollen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 el zure mayonaise
  • Barbecue, gietijzeren grillplaat, nijptang, kernthermometer, Mandoline
Bereiding van het recept

Tonijnburger  

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.

Heb je zin in vis? Dan is de zonnige, Siciliaanse tonijnburger van Jadis Schreuder echt iets voor jou!

Topping
Leg de paprika’s op het rooster en gril ze rondom totdat ze zwartgeblakerd zijn. Laat de paprika’s even afkoelen. Verwijder de buitenkant en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. 

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een gietijzeren koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur circa 2 minuten. Voeg de rasp en sap van de citroen toe en laat de uien lekker smoren totdat ze karameliseren en zoet worden.

Snijd de tomaat in plakken. Halveer de kropjes little gem. Grill de little kort op de snijkant totdat er een mooie grillstrepen zijn ontstaan. 

Burger
Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en grill ze aan beide kanten circa 2 minuten tot een kerntemperatuur van circa 45-48°C is bereikt. Strooi na het grillen wat sesamzaadjes over de tonijnsteak.

Snijd de brioche bollen horizontaal doormidden en grill kort en om totdat er een mooie grillstrepen zijn ontstaan. 

Opbouw
Besmeer de onder- en bovenkant van de broodjes rijkelijk in met mayonaise. Leg op de onderkant de gegrilde little gem blaadjes, paprika, tonijnsteak en de gesmoorde uien en zet de bovenkant van de bol erop.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel