Tonijnburger, gepofte paprika en gesmoorde uien


- 2 rode puntpaprika's
- 2 rode of witte uien
- 1 olijfolie
- 1 krop little gem sla
- 1 coeur du boef tomaat
- 0.5 biologische citroen
- 4 tonijnsteaks (MSC gecertificeerd)
- 1 olijfolie
- 4 brioche bollen
- 1 el sesamzaadjes
- 4 el zure mayonaise
- Barbecue, gietijzeren grillplaat, nijptang, kernthermometer, Mandoline
Tonijnburger
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.
Heb je zin in vis? Dan is de zonnige, Siciliaanse tonijnburger van Jadis Schreuder echt iets voor jou!
Topping
Leg de paprika’s op het rooster en gril ze rondom totdat ze zwartgeblakerd zijn. Laat de paprika’s even afkoelen. Verwijder de buitenkant en de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een beetje olijfolie in een gietijzeren koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur circa 2 minuten. Voeg de rasp en sap van de citroen toe en laat de uien lekker smoren totdat ze karameliseren en zoet worden.
Snijd de tomaat in plakken. Halveer de kropjes little gem. Grill de little kort op de snijkant totdat er een mooie grillstrepen zijn ontstaan.
Burger
Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en grill ze aan beide kanten circa 2 minuten tot een kerntemperatuur van circa 45-48°C is bereikt. Strooi na het grillen wat sesamzaadjes over de tonijnsteak.
Snijd de brioche bollen horizontaal doormidden en grill kort en om totdat er een mooie grillstrepen zijn ontstaan.
Opbouw
Besmeer de onder- en bovenkant van de broodjes rijkelijk in met mayonaise. Leg op de onderkant de gegrilde little gem blaadjes, paprika, tonijnsteak en de gesmoorde uien en zet de bovenkant van de bol erop.
