Tonijn op de grill

Tonijn op de grill
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 20m
24Kitchen - 30 December 2021 In deze aflevering trakteert Peter jou maar liefst op drie fantastische gerechten. Hij gaat aan de slag met tonijn en maakt heerlijke, gevulde tomaten. Het showstuk in dit menu? Ossenhaas gegaard in een met wijn doordrenkte theedoek.
24Kitchen - 30 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tonijn
Marinade
Garnering
Extra's
  • 1 ovenschaal
  • 1 bbq met deksel
  • BBQ met deksel
  • Ovenschaal
Bereiding van het recept

Marinade
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. 

Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Snijd de salie, oregano en de munt fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Meng alles met de olijfolie, sap van de citroenen en de venkelzaadjes. Leg de vis 12 uur in de marinade.

Gegrilde tonijn
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC Schroei de vis aan beide kanten dicht op een hete grill. Voeg de balsamico-azijn aan de marinade. 

Serveren:
Verdeel de rucola en de radicchio over borden. Snijd de tonijn in plakken en leg op de salade. Lepel de marinade er overheen. Garneer met de pijnboompitten.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel