Tonijn op de grill

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tonijn
- 4 200 gr Privé: Tonijnsteaks rood
Marinade
- 5 Privé: Tomaten
- 4 tenen Privé: Knoflookbolletje
- 2 tl pijnboompitten
- 1 el venkelzaad
- 6 salieblaadjes
- 2 takjes oregano
- 2 takjes munt
- 1 Privé: Rode pepers
- 500 ml olijfolie extra vierge
- 2 citroenen
- 200 ml balsamicoazijn
Garnering
- 1 zakje Privé: Rucola
- 1 stuks radicchio
Extra's
- 1 ovenschaal
- 1 bbq met deksel
- BBQ met deksel
- Ovenschaal
Bereiding van het recept
Marinade
Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaten in stukken. Snijd de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Snijd de salie, oregano en de munt fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Meng alles met de olijfolie, sap van de citroenen en de venkelzaadjes. Leg de vis 12 uur in de marinade.
Gegrilde tonijn
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 200 ºC Schroei de vis aan beide kanten dicht op een hete grill. Voeg de balsamico-azijn aan de marinade.
Serveren:
Verdeel de rucola en de radicchio over borden. Snijd de tonijn in plakken en leg op de salade. Lepel de marinade er overheen. Garneer met de pijnboompitten.
Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten