Tomahawk steak Smokin’ Diane style

Tomahawk steak Smokin’ Diane style
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
- 03 August 2020 De Native Americans hadden hun tomahawk-bijlen. Dit stuk ribeye op een enorm bot lijkt daarop. In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord dit spectaculaire stuk vlees “Smokin Diane style”.
- 03 August 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 400 gr eryngii-paddenstoelen
  • 2 stuks sjalotten
  • 5 eetl olijfolie
  • 1 stuk ciabatta
  • 100 gr rucola
  • 40 gr gruyère
  • zout + versgemalen peper
  • 1 stuk grote kruimige aardappel
  • 150 gr bloem
  • 500 ml karnemelk
  • 2 stuks eieren
  • 50 gr cheddar kaas
  • 1 stuk groene jalapeno
  • 2 stuks tomahawk steaks
  • grof zeezout + versgemalen peper
  • 75 gr boter
  • 1 stuk sjalot
  • 3 stuks knoflook
  • 2 eetl bourbon
  • 1 eetl worcestershiresaus
  • 1 eetl dijonmosterd
  • 5 eetl kookroom
  • 2 eetl bbq-saus
  • zout + versgemalen peper
  • 4 eetl bourbon voor het flamberen
Bereiding van het recept

Halveer de eryngii-paddenstoelen in de lengte. Pel en snijd de sjalotten in de lengte. Besprenkel de paddenstoelen en sjalotten met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot vlak boven het gietijzeren rooster een temperatuur van circa 200 °C is bereikt. Gril de paddenstoelen en sjalotten tot ze rondom mooi bruin zijn. Snijd de ciabatta in plakjes. Bestrijk met wat olijfolie en gril ze op het rooster tot de plakjes rondom mooi bruin en knapperig zijn. Snijd de ciabatta in kleine blokjes, croutons. Rasp de gruyère en meng met de rucola, paddenstoelen, sjalotten en croutons.
Pak voor de aardappelpannenkoekjes de aardappel in wat aluminiumfolie met een druppeltje olijfolie en wat zout en peper. Pof de aardappel direct op de kolen tot hij botergaar is. Haal de schil er af en laat afkoelen. Meng de bloem met de karnemelk en de eieren. Pureer de aardappel door het beslag. Rasp de cheddar en voeg toe. Snijd de zaadjes uit de jalapeno en snijd in kleine blokjes en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en meng alles goed. Verhit een plancha of grillplaat op de barbecue en smeer licht in met olie. Maak met een soeplepel kleine hoopjes beslag op de grillplaat en bak de pannenkoekjes rondom tot ze gaar zijn.

Bestrooi de tomahawk steaks rondom met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Gril ze 6-10 minuten per kant (afhankelijk van de dikte), tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van maximaal 52 °C voor een perfecte rare, 60 °C voor een ietwat te gare medium of 70 °C of hoger voor een enkele reis prullenbak ook wel bekend als well done.

Laat voor de Diane-saus in een pannetje de boter te smelten. Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn. Voeg toe aan de boter en stoof ze glazig (dus niet te heet bakken). Blus af met de bourbon en worcestershiresaus. Voeg de mosterd toe en roer goed door. Roer als laatste de kookroom erdoor en maak af met de bbq-saus en zout en versgemalen zwarte peper.

Leg de gegaarde tomahawks op een groot plateau en serveer met de side salad en de Smokin Diane-saus. Voor extra spektakel verhit je op het laatst nog een flinke scheut bourbon in de pan, die je aansteekt en aan tafel over de steaks en de saus giet.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel