Tomahawk steak back gegrild met geplette aardappelpuree

Tomahawk steak back gegrild met geplette aardappelpuree
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 15m
Koken 40m
DMAX - 10 June 2022 Je kunt een heerlijke steak grillen maar wil je eens flink uitpakken? Leg dan eens een tomahawk op de barbecue. De Sizzle Brothers gebruiken een speciale techniek om dit fantastische stuk vlees te bereiden. En wil je eens een lekkere snack maken voor bij de borrel? Maak dan eens deze waanzinnige Buffalo chicken wings!
DMAX - 10 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Tomahawk steak
  • 1 stuk Tomahawk steak 1,2 kg
  • 1 scheut zeezout vlokken
Aardappelpurree
  • 800 gr kruimelig gekookte aardappelen
  • 1 snufje zout
  • 150 ml warme melk
  • 50 gr boter
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje vers geraspte nootmuskaat
  • 200 gr paddenstoelen of Portobello's
  • 2 el kruidenolie
Groene salade
  • 1 stuk groene salade
  • 1 takje tijm
  • 1 stukje gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl poedersuiker
  • 2 el sinaasappelextract
  • 3 el olijfolie
  • 1 snufje zout
Bereiding van het recept

[1] Bereid de grill voor op indirect grillen op 130-160°C en voor direct grillen op 300-400°C. Breng het ongekruide vlees indirect op een kerntemperatuur van 50 °C, dit duurt 30-40 minuten als het vlees ongeveer 3 cm dik is.

[2] Kook voor de puree de aardappelen 20 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn en giet ze af. Pureer met melk en boter tot het romig is, het mag niet te vloeibaar worden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Maak de stapel schoon en snijd in plakjes. Verhit in een gietijzeren koekenpan de kruidenolie op middelhoog vuur en schroei de champignons erin. Haal uit de olie, dep droog en hak grof. Breng op smaak met peper en zout en spatel door de puree.

[3] Bereid voor de geplette aardappelpuree de houten plank (- zie pagina 24) (++), bestrijk royaal met de aardappelpuree en grill indirect 15-20 minuten. Was intussen de sla en tijm en schud droog. Schil de gember en rasp fijn, schil de knoflook en rasp ook fijn. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet apart.

 

[4] Haal de aardappelpuree van de grill. Grill het vlees direct op 300-400 °C gedurende 3-4 minuten aan elke kant (+), de kerntemperatuur moet op het einde 56 °C zijn. Laat ongeveer 5 minuten staan ​​terwijl je de salade met de vinaigrette maakt. Bestrooi het vlees met zeezoutvlokken en

Serveer met gepofte aardappelpuree. De groene salade smaakt er goed bij.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel