Toast met tomaatjes, champignons en gepofte knoflook

Toast met tomaatjes, champignons en gepofte knoflook
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 60m
Koken 20m
24Kitchen - 07 April 2022 Toys for boys in deze aflevering van BBQSTREET want Roel haalt zijn flambadou uit de kast en brengt zijn kalfs picanha hiermee qua structuur en smaak absoluut naar the next level. En bij Harm Jan belanden er geen grote stukken vlees op de barbecue dit keer. Hij laat zien hoe je super simpel en snel een heerlijk borrelhapje kunt maken.
24Kitchen - 07 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Toast met tomaatjes, champignons en gepofte knoflook
  • Kolen BBQ
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Skillet
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op indirect en direct grillen en breng deze tot een temperatuur van 200°C. 

Snijd de bovenkant van de knoflookbol af. Smeer de knoflook in met olijfolie. Strooi de chilivlokken over de knoflookbol. Pak de knoflookbol in aluminiumfolie in. Leg de knoflookbol indirect op het rooster. Pof de knoflook in circa 45-60 minuten.

Halveer de cherrytomaatjes en leg ze in een skillet. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de tomaatjes. Sprenkel wat olijfolie over de tomaatjes en champignons. Zet de skillet op het rooster van de barbecue. Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Hak de basolicumblaadjes grof. Voeg de kruiden toe aan de tomaatjes met de champignons en bak circa 15 minuten. 

Snijd de ciabatta in plakken en rooster krokant op de barbecue. 

Serveren

Knijp de knoflooktenen uit de bol. Smeer de knoflookpuree over de plakken ciabatta. Beleg met de gebakken tomaatjes en champignons. Bestrooi met zout en peper. 

 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel