Toast met tomaatjes, champignons en gepofte knoflook


- 1 stuk grote knoflookbol
- 1 scheut olijfolie
- 2 takjes Privé: Rozemarijn
- 2 takjes Privé: Thijm
- 1 tl chilivlokken
- 400 gr Privé: Trostomaat cherry
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 stuk ciabatta
- 4 takjes basilicum
- Kolen BBQ
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
- Skillet
Bereid de BBQ voor op indirect en direct grillen en breng deze tot een temperatuur van 200°C.
Snijd de bovenkant van de knoflookbol af. Smeer de knoflook in met olijfolie. Strooi de chilivlokken over de knoflookbol. Pak de knoflookbol in aluminiumfolie in. Leg de knoflookbol indirect op het rooster. Pof de knoflook in circa 45-60 minuten.
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze in een skillet. Snijd de champignons in plakjes en voeg deze bij de tomaatjes. Sprenkel wat olijfolie over de tomaatjes en champignons. Zet de skillet op het rooster van de barbecue. Ris de tijm en de rozemarijn en hak fijn. Hak de basolicumblaadjes grof. Voeg de kruiden toe aan de tomaatjes met de champignons en bak circa 15 minuten.
Snijd de ciabatta in plakken en rooster krokant op de barbecue.
Serveren
Knijp de knoflooktenen uit de bol. Smeer de knoflookpuree over de plakken ciabatta. Beleg met de gebakken tomaatjes en champignons. Bestrooi met zout en peper.
