Thaise varkensreepjes

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Varkensreepjes
- 2 stuks ontbeende varkensrib stukken
- 4 stuks Privé: Banaansjalotten
- 2 teentjes Privé: Knoflookbolletje
- 1 stuks Privé: Limoengras
- 1 stuks Privé: Rode pepers
- 4 stuks limoenblaadjes
- 1 takje Privé: Mint
- 300 ml kippenbouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 stuks limoenen
- 5 el Thaise vissaus
- 1 stuks Privé: Winterpeen
- 2 stuks Privé: Bosuitjes
- 1 stuks Privé: Courgette groen
- 50 gram Privé: Tauge
BBQ kruiden
- 10 gr cayenne peper
- 20 gr paprikapoeder
- 5 gr gedroogde basilicum
- 20 gr zeezout
- 5 gr gedroogde tijm
- 10 gr kerriepoeder
Garnering
- 0.25 bosje basilicum
- 0.25 bosje bieslook
- 0.25 bosje koriander
- woktopper
- gasbbq met sizzlezone
Bereiding van het recept
Snijd het vlees in reepjes. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Rasp de gember. Haal de harde buitenkant van het citroengras en snipper het fijn. Snipper het chilipepertje fijn. Doe deze ingrediënten met de limoenblaadjes en de munt bij de kippenbouillon, de kokosmelk, het limoensap en de vissaus. Laat alles 30 minuten trekken op een zacht vuur.
Maak de groenten schoon en snijd ze in reepjes. Meng de ingrediënten voor de BBQ kruiden. Kruid het vlees met barbecue kruiden. Roerbak het vlees en de groenten en voeg er de saus aan toe. Serveer met verse kruiden.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten