Thaise sticky rib fingers

Thaise sticky rib fingers
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
24Kitchen - 30 March 2022 Stop! Burgertime met Pitmaster X! Want wat is er lekkerder dan een hamburger van de barbecue? Twee hamburgers op één broodje én zelf je gehakt maken. Voor alle spareribs liefhebbers maakt Ralph zijn ultieme sticky rib fingers. Een smaakreisje in dit recept naar Thailand met een eindresultaat waar je je vingers bij aflikt.
24Kitchen - 30 March 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Thaise sticky rib fingers
Marinade
Laksaus
  • 0.5 gezeefde marinade
  • 1 el honing
  • 3 el ketchup
  • 1 el bruine suiker
  • 1 bakje Privé: Frambozen
Overige
  • 1 pakje udon noedels
  • 300 gr bimi
  • 2 stuks Shanghai paksoi
  • 1 el sesamolie
  • 1 stuks Privé: Rode pepers
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • Houtsnippers
  • Dutch oven
  • Grillplaat
Bereiding van het recept

Verwarm de barbecue voor tot een temperatuur van 140-150 °C.

Week twee handjes rookhout 10-15 minuten in water en strooi de houtsnippers over de gloeiende kooltjes in de barbecue. 

Verwijder het membraan van de spare ribs. Snijd de ribben in ‘vingers’ en bestrooi met peper en zout. Rook de ribben indirect circa 40-45 minuten en haal ze van de barbecue.

Pel en hak de knoflook grof. Snijd de lente-ui in stukjes van een halve centimeter. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verhit een gietijzeren pan en doe er een scheutje olie in. Doe hierin de steranijs, peperkorrels, lente-ui, knoflook, gember en de chilivlokken en bak dit even aan. Voeg er dan de sojasaus, ketjap, bouillon, sherry, rijstazijn, bruine suiker en honing aan toe. Roer goed door, laat ca. 1 minuut koken en doe er dan de gerookte ribben bij. Sluit het deksel van de pan én van de barbecue en breng de temperatuur terug naar 120 °C. Stoof de ribbetjes in ongeveer anderhalf uur gaar en roer af en toe door. 

Haal de gare ribben uit de pan en zeef de marinade (kookvocht). Doe 1/3 deel van de marinade terug in de pan en voeg hier de frambozen, bruine suiker, ketchup en nog een scheut honing aan toe. Kook dit in tot een dikke siroop en bestrijk hiermee de ribben rijkelijk. Verwarm de noedels in het restant van het (niet ingekookte) marinade vocht.

Blancheer de bimi circa 4 minuten en grill daarna even heel kort op een hete barbecue tot beetgaar.

Verwarm de grillplaat op de barbecue. Halveer de mini paksoi en besprenkel met een beetje sesamolie. Gril de mini paksoi op de hete grillplaat kort. Voeg na 1 minuut een scheut sojasaus toe en bak nog kort tot de groenten beetgaar zijn. Breng de paksoi op smaak met een beetje sesamolie. 

Haal de noedels met een tang uit de marinade en leg op een bord. Leg hierop de gegrilde bimi en gelakte ribbetjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Bestrooi met wat lente-ui, sesamzaad en rode peper.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel