Texas style pulled pork met chili cheese friet

Texas style pulled pork met chili cheese friet
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 360m
Koken 90m
DMAX - 13 May 2022 Een op en top iconisch BBQ gerecht is natuurlijk pulled pork. Met veel passie en enthousiasme laten de Sizzle Brothers zien hoe je deze klassieker thuis maakt op de barbecue. En heb je daarna nog trek? Ga dan los met een heerlijke chocoladetaart toe.
DMAX - 13 May 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 6 personen.
Pulled pork in Texas-stijl
  • 2 kg varkensnek of -schouder
  • 5 el BBQ-kruiden
  • 3 el BBQ-saus
  • 100 ml cola
Glazuur
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 6 el BBQ-saus
Chili kaas friet
  • 600 gr rauwe aardappelen
  • 200 gr geraspte kaasmix
  • 100 gr cheddarkaas
  • 100 ml melk
  • 2 stuks jalapeno's
  • 1 el BBQ-kruiden
  • 2 el olijfolie
Bereiding van het recept

Pulled pork in Texas-stijl

De grill of smoker is ingesteld op een indirecte temperatuur van 120 – 140 °C. Kruid tijdens het opwarmen je varkensnek of Boston Butt met een heerlijke BBQ kruidenmix.  Wrijf de buitenkant van het vlees ermee in.

Plaats nu uw vlees in het indirecte gebied en laat het de komende 2 uur roken. 

Na de 2 uur moet de kerntemperatuur ongeveer 60 – 65 °C hebben bereikt, zodat de volgende fase van de Texas-stijl kan worden gestart. Als je in andere bronnen hebt gelezen dat je pas na 72 – 74 °C met de tweede fase kunt beginnen, kunnen we je geruststellen. Het werkt geweldig en smaakt ook zo perfect!

Haal nu het vlees van de grill en leg het op het slagerpapier. Vorm eerst een soort “bootje” en geef een slokje vloeistof en een slokje BBQ-saus over het vlees. Wikkel het slagerspapier strak om het vlees en sluit het goed af zodat er geen vloeistof kan ontsnappen. Als je een thermometer wilt bevestigen, doe dat dan aan de zijkant en probeer geen grote opening te maken.

De verpakte pulled pork Texas style staat nu weer op de rook- of gasgrill. Verhoog de temperatuur tot ca. 150 – 160 °C en laat de pulled pork nog 3 – 4 uur garen.

Het moet klaar zijn als de kerntemperatuur rond de 92 – 96 °C ligt. Het is het beste om een ​​thermometer door de zijkant van het slagerspapier in het vlees te steken. Als het zonder weerstand door het vlees gaat, is het zeker gaar. Ook als de kerntemperatuur nog onder de 90 °C of boven de 96 °C ligt.

Haal het na een paar minuten voorzichtig van het slagerspapier en verzamel het hele brouwsel in een steelpan. De pulled pork kan nu weer op de grill.

In een pan kan je het brouwsel samen met 2 el sojasaus, 1 el rijstazijn en een goede 6 el Sweet’n’Sticky inkoken. Bestrijk de pulled pork er een keer mee en laat het 5 minuten garen. Scheur vervolgens in een kom en voeg de resterende saus of glaze toe.

Je kunt ook de laatste stap overslaan en de pulled pork gewoon uit het slagerspapier halen, versnipperen en de bouillon toevoegen.

Chili Cheese Fries 

Snijd de rauwe aardappelen in dunne staafjes. We laten de schil erop zitten, maar je mag hem wel verwijderen. Doe er wat olijfolie en wat friet kruidenmix erop. Als alternatief is gewoon zout voldoende.

Stel de grill in op ca. 180 – 200 °C indirecte warmte en leg de friet op een platte roestvrijstalen schaal in de grill. Ze hebben minimaal 20-30 minuten nodig om te koken. Wil je ze nog krokanter, dan kun je ze natuurlijk bakken in een Dutch Oven of in een frituurpan. Dan duurt het maar een paar minuten.

Verwarm een ​​pan  op de zij kookplaat. Voeg de melk toe en verwarm zachtjes. Pas op dat u niets verbrandt. Smelt alle kaas erin. Snijd de pepers in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan.

Laat de chili-kaassaus een paar minuten pruttelen tot hij echt dik is. Afhankelijk van hoe pittig je het wilt, kun je meer pepers of chilipoeder toevoegen.

Haal de afgewerkte frietjes van de grill en giet de saus erover. Geniet van je maaltijd!

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel