Tataki van rundvlees en tonijn met snelle kimchi


- 500 gr ossenhaas
- 1 stuk chinese kool
- 100 ml zoetzure saus
- 2 el witte wijnazijn
- 200 gr tonijn
- 1 zakje citroen ahoy fizz
- 50 ml teriyakisaus
- 1 el suikerbietensiroop
- 1 handvol sesamzaadjes
- 1 snufje zout
- 1 snuf peper
voorbereiding
Zet de grill zo heet mogelijk. De ossenhaas wordt vervolgens een paar minuten aan alle kanten gegrild, waardoor heerlijke geroosterde aroma’s ontstaan. Daarna kan het afkoelen.
Verwarm een gietijzeren pan voor en rooster hierin de sesamzaadjes. Het moet mooi bruin zijn, maar niet zwart. Als het klaar is, kan dit ook opzij worden gezet. De pan wordt dan hergebruikt, zodat hij op de grill kan blijven staan.
Snijd de Chinese kool met een scherp mes. Om dit te doen, snijdt u eenvoudig over de lange zijde over de breedte van een vinger. Bak de Chinese kool in de pan, voeg dan de zoetzure saus en de azijn toe. Voeg een zakje Ahoibrause Citroen toe aan de pan en breng op smaak met een beetje zout. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 2 minuten sudderen. Roer meerdere keren. Als je van vurig houdt, kun je wat hete saus toevoegen, zoals onze Tampico Steak Sauce.
Meng in een kleine kom de teriyakisaus met de suikerbietensiroop en warm kort op op de grill of via de sizzlezone. Verdeel met een kwastje de saus royaal over de ossenhaas en bestrooi met de sesamzaadjes. Druk indien nodig lichtjes met je handen zodat er veel sesamzaadjes aan de tataki blijven kleven. Snijd deze vervolgens in dunne plakjes.
Spreid de kimchi uit op een bord of houten plank, leg er een paar plakjes beef tataki op, giet er een beetje teriyakisaus over en breng op smaak met peper en zout of gefermenteerde peper. Geniet van je maaltijd!
