Tarbot gegrild met citrus


- 1 stuk tarbot
- 1 stuk sinaasappel
- 1 stuk citroen
- 1 stuk limoen
- 1 stuk rode ui
- 3 takjes tijm
- 3 takjes citroentijm
- 0.5 el gerookt zeezout
- 4 stuks grote vastkokende aardappels
- 2 el olijfolie
- 1 el gerookt zeezout
- 0.5 bosje dille
- 125 ml zure room
- 1 tl geraspte mierikswortel
- 1 tl poedersuiker
- 1 el mayonaise
- Aluminiumfolie
- Grote vis klem waar de hele tarbot in past
- Blok brandend hout
Bereid de barbecue voor op direct grillen tot een temperatuur van 230 – 290°C.
Gepofte aardappels
Kook de aardappels in circa 10 minuten voor en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 min tot 30 min op de barbecue. Maak bovenin de aardappels een inkeping voor de mierikswortel crème.
Met citrus gegrilde heilbot
Maak indien nodig de vis schoon en snijd aan beide kanten in.
Snijd de sinaasappel, limoen en de citroen in plakjes en de ui in ringen. Leg de plakjes citrus, de ui en de tijm in de visklem zodat alles bedekt is. Leg de heilbot erop en daarna beleg ook de bovenkant met plakjes citrus, de ui en de tijm. Gril de heilbot om en om circa 6-8 minuten. Bestrooi met het gerookte zeezout.
Mierikswortel crème
Snijd de dille fijn. Meng de zure room, mayonaise, dille en de mierikswortel. Breng op smaak met het sap van de sinaasappel, peper en zout.
Serveer de gepofte aardappels met de mierikswortel crème bij de tarbot.
