Tarbot gegrild met citrus

Tarbot gegrild met citrus
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 35m
24Kitchen - 05 April 2022 Smaak komt niet alleen van wat er óp je rooster ligt, ook alles wat je eronder doet zorgt voor een extra dimensie. Peter maakt een stoombad van rode wijn en houtsnippers voor zijn rijk gevulde ossenhaas. En hoe fantastisch lekker en veelzijdig citrus kan zijn, bewijst de tarbot van Ralph. Ingepakt in plakjes sinaasappel, limoen en citroen krijgt deze verfijnde vis een giga smaakboost.
24Kitchen - 05 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Met citrus gegrilde tarbot
  • 1 stuk tarbot
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk limoen
  • 1 stuk rode ui
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes citroentijm
  • 0.5 el gerookt zeezout
Gepofte aardappels
  • 4 stuks grote vastkokende aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookt zeezout
Mierikswortel crème
  • 0.5 bosje dille
  • 125 ml zure room
  • 1 tl geraspte mierikswortel
  • 1 tl poedersuiker
  • 1 el mayonaise
  • Aluminiumfolie
  • Grote vis klem waar de hele tarbot in past
  • Blok brandend hout
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op direct grillen tot een temperatuur van 230 – 290°C. 

Gepofte aardappels
Kook de aardappels in circa 10 minuten voor en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 min tot 30 min op de barbecue. Maak bovenin de aardappels een inkeping voor de mierikswortel crème.

Met citrus gegrilde heilbot
Maak indien nodig de vis schoon en snijd aan beide kanten in. 

Snijd de sinaasappel, limoen en de citroen in plakjes en de ui in ringen. Leg de plakjes citrus, de ui en de tijm in de visklem zodat alles bedekt is. Leg de heilbot erop en daarna beleg ook de bovenkant met plakjes citrus, de ui en de tijm. Gril de heilbot om en om circa 6-8 minuten. Bestrooi met het gerookte zeezout. 

Mierikswortel crème
Snijd de dille fijn. Meng de zure room, mayonaise, dille en de mierikswortel. Breng op smaak met het sap van de sinaasappel, peper en zout. 

Serveer de gepofte aardappels met de mierikswortel crème bij de tarbot.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel