Summer style kalfs picanha

Summer style kalfs picanha
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 50m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Kalfspicanha
  • 1 st kalfspicanha, circa 800 g
  • 2 el olijfolie
  • 4 el grill blend
Grill blend
  • 100 g grof zeezout
  • 30 g zwarte Lampong-peperkorrels
  • 10 g gerookt zout
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el knoflookgranulaat
  • 1 el uiengranulaat
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl chili flakes
  • 2 tl tijm
Italiaanse zomertopping
  • 2 st venkel
  • 2 st (bloed-) sinaasappels
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 ml olijfolie
  • 1 sap en zest van 1 citroen
  • 4 el peterselie, grof gehakt
  • 1 zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • BBQ met deksel voor indirect grillen, kernthermometer, vijzel, churraso spies
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ met deksel voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt.


Grill blend
Maal de peperkorrels en het gerookte zout fijn in een vijzel. Meng de overige ingrediënten erdoor. 

Kalfs picanha
Snijd van de picanha aan de vleeszijde eventuele vliesjes van het vlees met een klein mes. Snijd de vetkant kruislings in en snijd de picanha dan in dikke repen. Smeer rondom in met olijfolie en bestrooi met 4 eetlepels van de grill blend. De rest van de blend kun je bewaren in een afgesloten potje. 

Rijg het vlees aan een churrsco spies. Plaats de spies op het rooster en grill al af en toe draaiend tot een kerntemperatuur van 52 °C is bereikt. 

Verwijder de picanha van de grill en laat kort enkele minuten rusten. 

Italiaanse zomertopping

Snijd voor de Italiaanse zomertoppping de venkel flinterdun in reepjes. Schil de sinaasappels, snijd in plakken en meng met de venkelreepjes en overige ingrediënten. 

Snijd de picanha in plakken en serveer met de Italiaanse zomertopping. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel