Spicy paddenstoelen sandwich


- 50 gr mayonaise
- 50 ml karnemelk
- 50 gr zure room
- 0.5 tl gedroogd bieslook
- 0.5 tl gedroogde dille
- 0.5 tl gedroogde peterselie
- 0.5 tl uiengranulaat
- 0.5 tl knoflookgranulaat
- 1 stuk citroen
- zout + versgemalen peper
- 6 stuks portobello’s
- 150 gr oesterzwammen
- 3 eetl olijfolie
- 100 gr feta
- 3 eetl peterselie
- 1 stuk citroen
- 4 stuks briochebroodjes
- 2 eetl harissa
- zout en versgemalen zwarte peper
Spicy paddenstoelen sandwich
Begin met het maken van de ranchsaus door de mayonaise, karnemelk en zure room met een garde goed te mengen totdat er een gladde saus zonder klontjes ontstaat. Maal er flink wat peper doorheen. Voeg daarna de resterende ingrediënten toe en roer deze er goed door. Pers de citroen en voeg de helft van het sap toe. Controleer de smaak van de ranchsaus, deze moet fris-zuur zijn. Voeg naar smaak zout, peper of extra citroensap toe.
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Schraap met een lepel de lamellen voorzichtig uit de portobello’s. Smeer de portobello’s en oesterzwammen in met olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen. Leg de portobello’s in de smoker en laat 15 minuten roken. Leg de oesterzwammen erbij en rook nog 15 minuten.
Snijd de feta in blokjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroen en hak de schilletjes heel fijn. Meng de citroenzest met de peterselie en de feta. Breng op smaak met versgemalen peper.
Snijd de briochebroodjes. Haal de paddenstoelen als ze zacht en gaar zijn geworden van de BBQ en trek ze in dunne reepjes. Meng ze in een hittebestendige kom met de harissa. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verdeel de Ranch Dressing over de briochebroodjes, leg hierop de warme harissapaddenstoelen en verdeel de fetacrumble over de broodjes. Maak af met zout en versgemalen peper.
