Spicy kip met groene currypasta & gerookte kimchi

Spicy kip met groene currypasta & gerookte kimchi
Recept van Peter de Clercq
Gevorderd
Bereiding 45m
Koken 120m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte kimchi
  • 2 stronken Paksoi
  • 1 handje Grof zeezout
  • 1 st Peer
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 st Rode chilipeper
  • 50 gr Gember
  • 2 teentjes Knoflook
  • 50 gr Hooi (dierenspeciaalzaak)
  • 1 el Zwart sesamzaad
  • 1 el Knoflookolie
  • 1 st Citroen
Groene curry pasta
  • 1 tl Korianderblaadjes
  • 1 tl Komijnzaad
  • 6 teentjes Knoflook
  • 5 st Verse limoenblaadjes
  • 2 stengels Citroengras
  • 8 st Groene chilipepers
  • 8 st Korianderwortels
  • 3 cm Galangawortel
  • 4 st Sjalotten
  • 1 bosje Thaise basilicum
  • 1 el Trassi (garnalenpasta)
  • 1 el Rijstolie
  • 300 gr Noedels
Kip
  • 8 st Kippenbouten of poten
  • Houtschilfers van cherrywood of ander fruithout
Bereiding van het recept

Gerookte kimchi

Snijd de paksoi in de lengte in tweeën. Leg op een plank met de gesneden kant naar boven. Bestrooi rijkelijk met het zeezout en laat 2 uur staan, om het vocht uit de paksoi te onttrekken. Spoel af en knijp het eventueel overtollige vocht er zachtjes uit.Snijd de peer met schil in stukken. Mix de tomatenpuree, chilipeper, peer, gember, knoflook en suiker in de foodprocessor tot een smeuïge pasta. Wrijf de paksoi volledig in met de rode pasta.Leg het hooi op de uitdovende kolen van de barbecue en plaats de ingesmeerde paksoi op de grill. Doe het deksel van je barbecue dicht en laat de paksoi 2 minuten roken.Haal van de barbecue, leg in een schaal en werk af met het sesamzaad, de knoflookolie en de rasp van de citroen.

 

Groene curry pasta

Rooster de korianderbolletjes en het komijnzaad in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot de aroma’s vrijkomen.
Snijd de knoflook, limoenblaadjes en het binnenste, zachte deel van het citroengras fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de pepertjes en snijd de pepertjes en de korianderwortels en de galangawortels fijn. Snipper de sjalotten. Pluk de basilicum.Doe alles in een vijzel samen met de basilicumblaadjes en de trassi. Voeg een scheutje rijstolie toe en wrijf tot een smeuïge pasta. Snijd de kippenboutjes in tot op been. Klap open en wrijf in met de currypasta. 

Grill de kip circa 20 min indirect boven de houtskool. Strooi regelmatig houtschilfers van bv cherrywood of ander fruithout.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Spicy kip met groene currypasta & gerookte kimchi. Thailand meets Korea én dat op de barbecue. Peter gaat in deze aflevering van BBQ Street helemaal los met Aziatische smaken. En wat je dan krijgt wil je absoluut proeven! Een gegrild kippetje besmeerd met zelfgemaakte groene currypasta is al lekker. Samen met gerookte kimchi stijgt dit gerecht zeker naar een hoger niveau!

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel