Speklappen done right met Dutch topping

Speklappen done right met Dutch topping
Recept van Jord Althuizen
Advanced
Bereiding 180m
Koken 15m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Rub
Saus
Dutch crunch topping
  • 150 gr cashewnoten (geroosterd en grof gehakt)
  • 2 el piccalilly
  • 150 gr Amsterdamse uitjes (in kwarten)
  • 150 gr cornichons (in stukjes)
Extra's
  • 1 BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • 1 gietijzeren rooster voor direct grillen
  • 2 appelhoutchunks
  • 1 ThermaStick pocket
  • 1 staafmixer
  • 1 slagerstouw
  • BBQ met deksel voor indirect en direct grillen
  • Gietijzeren rooster voor direct grillen
  • 2 à 3 appelhoutchunks, (blokken rookhout van 5 x 5 cm)
  • Kernthermometer
  • Staafmixer,
  • Slagerstouw
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt.

Rub

Meng alle ingrediënten voor de rub. Spoel het buikspek af onder de kraan en dep droog. Wrijf de vleeskant van het spek licht in met de rub. Vouw het spek dubbel, met de velkant naar buiten. Bind het op met slagerstouw en verdeel de rub royaal over de buitenkant.
Schik de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen en leg het spek op het rooster van de BBQ. Sluit de deksel en rook het spek circa 3 uur, tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 76 °C.

Saus

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Blus af met het bier, sojasaus, azijn en de chipotle hot sauce. Laat het geheel inkoken tot ⅓ en voeg de molasse toe. Breng op smaak met peper en zout.

Dutch crunch topping

Pureer de piccalilly glad met een staafmixer en meng met de cashewnoten, Amsterdamse uitjes en cornichons. Zet apart.
Bouw de BBQ om naar direct grillen, verhoog de temperatuur naar 220 °C en plaats het gietijzeren rooster. Snijd dikke plakken van 1,5-2 cm van het gerookte spek.
Bestrijk aan beide zijden met de saus en gril het spek aan weerskanten. Bestrijk tussendoor nog een paar keer met de saus. Serveer de speklappen met de Dutch crunch topping.

 

Recepten voor 's avonds laat
In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

Venkel en kalfsvlees een heerlijke combinatie. Jord Althuizen maakt in deze aflevering van BBQSTREET op 24Kitchen een heerlijk bbq gerecht van kalfspicanha en een heerlijke venkelsalade

Summer style kalfs picanha

Een smaak explosie in je mond, deze Skirt Steak tortilla die Ralph maakt daar eet je je vingers bij op. te zien bij BBQSTREET op 24 Kitchen

Skirt steak tortilla’s

Gamba's en gerookte worst een heerlijke combinatie wat Jord Althuizen gaat maken in deze uitzending van BBQSTREET te zien op 24Kitchen

Cajun style shrimp & sausage kebabs

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel