Spareribs smokey oranje black pepper

Spareribs smokey oranje black pepper
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 360m
24Kitchen - 12 January 2022 Als je een hap neemt van Jords buikspek carpaccio, waan je je tussen de besneeuwde heuvels in Toscane. Vergeet de traditionele variant want hier gaat je hart pas écht sneller van kloppen. Of ga je voor spareribs, de ultieme icoon van de barbeque? Jord geeft in dit recept er een briljant lekkere, winterse draai aan.
24Kitchen - 12 January 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spareribs
Black pepper-orange glaze
Extra's
  • 1 BBQ ingesteld voor indirect grillen
  • 3 Kersenhoutbrokken
  • 1 Kruiskopschroevendraaier
  • 1 Pig spray
  • 1 Kwastje
  • Bbq ingesteld voor indirect grillen
  • 3 kersenchunks
  • Kruiskopschroevendraaier
  • Pig spray
  • Kwastje
Bereiding van het recept

Spareribs smokey

Bereid een barbeCue voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur is bereikt van 115°C.

Steek met de schroevendraaier tussen het vlies en het bot aan de onderkant van de spareribs en wrik het vlies los. Pak nu het vlies met een stuk keukenpapier beet en trek het helemaal los. Snijd eventuele vliesjes aan de vleeszijde los met een klein mesje.

Ris de rozemarijn en hak fijn. Meng voor de rub de rozemarijn, peper en het zout. 

Wrijf de spareribs rondom in met olijfolie en bestrooi beiden kanten met de rub.
Leg de kersen chunks tussen de gloeiende kolen en leg de ribben met de botzijde op het rooster in de barbeque en sluit de deksel. Rook de spareribs gedurende 4 uur. Spray na een uur de ribs elk half uur even licht met de pig spray.

Black pepper-orange glaze

Zet een pan op het vuur met de boter, de honing en de suiker. Roer tot deze is opgelost. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook alles in tot je een mooie dikke glaze hebt. Wil je meer pit? Voeg dan extra sriracha toe. 

Check na 4 uur of de ribben gaar zijn. Prik met een saté prikker tussen de botten door het vlees. Als dit veel weerstand geeft moeten ze nog even doorgaren, als het soepel gaat zijn ze klaar. 

Zorg dat de glaze warm is en bestrijk de ribs met een laagje. Sluit de deksel en laat de glaze nog 5 minuten indrogen. Kwast ze nog een laatste maal in met de glaze en haal de ribben van de barbeque. 

 

Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel