Spareribs smokey oranje black pepper


- 2 Privé: Varken spare ribs dik bevleesd KDV
- 4 takes rozemarijn
- 2 el gekneusde zwarte peper
- 1 el grof zeezout
- 2 el olijfolie
- 3 el Privé: Roomboter rol ongezouten
- 3 el rietsuiker
- 2 el honing
- 3 steranijs
- 2 el sriracha
- 1 tl gemberpoeder
- 3 el sinaasappelmarmelade
- 2 el jus d’orange
- 1 BBQ ingesteld voor indirect grillen
- 3 Kersenhoutbrokken
- 1 Kruiskopschroevendraaier
- 1 Pig spray
- 1 Kwastje
- Bbq ingesteld voor indirect grillen
- 3 kersenchunks
- Kruiskopschroevendraaier
- Pig spray
- Kwastje
Spareribs smokey
Bereid een barbeCue voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur is bereikt van 115°C.
Steek met de schroevendraaier tussen het vlies en het bot aan de onderkant van de spareribs en wrik het vlies los. Pak nu het vlies met een stuk keukenpapier beet en trek het helemaal los. Snijd eventuele vliesjes aan de vleeszijde los met een klein mesje.
Ris de rozemarijn en hak fijn. Meng voor de rub de rozemarijn, peper en het zout.
Wrijf de spareribs rondom in met olijfolie en bestrooi beiden kanten met de rub.
Leg de kersen chunks tussen de gloeiende kolen en leg de ribben met de botzijde op het rooster in de barbeque en sluit de deksel. Rook de spareribs gedurende 4 uur. Spray na een uur de ribs elk half uur even licht met de pig spray.
Black pepper-orange glaze
Zet een pan op het vuur met de boter, de honing en de suiker. Roer tot deze is opgelost. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook alles in tot je een mooie dikke glaze hebt. Wil je meer pit? Voeg dan extra sriracha toe.
Check na 4 uur of de ribben gaar zijn. Prik met een saté prikker tussen de botten door het vlees. Als dit veel weerstand geeft moeten ze nog even doorgaren, als het soepel gaat zijn ze klaar.
Zorg dat de glaze warm is en bestrijk de ribs met een laagje. Sluit de deksel en laat de glaze nog 5 minuten indrogen. Kwast ze nog een laatste maal in met de glaze en haal de ribben van de barbeque.
