Spareribs met maiskolven en rauwkost

Spareribs met maiskolven en rauwkost
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 150m
- 25 May 2020 Wie barbecue zegt, zegt low en slow. En wie low en slow zegt, zegt spareribs. In deze aflevering van BBQ Street maakt Ralph spareribs zoals je ze nog nooit geproefd hebt.
- 25 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 5 personen.
  • 5 stuks spareribs
  • 2 eetl paprikapoeder
  • 0.5 eetl cayennepeper
  • 1.5 eetl uienpoeder
  • 1.5 eetl knoflookpoeder
  • 0.5 eetl komijnpoeder
  • 1 eetl mosterdzaad poeder
  • 1 eetl gemalen zwarte peper
  • 2 eetl zout
  • appelsap
  • Dijon mosterd
  • 100 ml ketchup
  • 2 eetl Worcestershire Sauce
  • 1.5 eetl Bruine suiker
  • 1 eetl gemberpoeder
  • 1 eetl honing
  • Tabasco naar smaak
  • Scheutje ahornsiroop
  • Scheutje appelazijn
  • Water
  • 4 stuks maiskolven (voorgekookt)
  • Roomboter
  • Zout-flakes of fleur de sel
  • bieslook
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rode kool
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk rettich
  • 1 stuk appel
  • 1 stuk mayonaise
  • 1 eetl frambozenazijn
  • suiker
  • houtskool BBQ
  • Briketten
  • Aanmaakwokkels
  • Briketterstarter
  • Spareribsrack
  • meng / beslagkom
  • Siliconen kwast
  • Dik aluminiumfolie
  • mandoline
  • rookhout
  • gaspitje erbij voor de saus
Bereiding van het recept

Steek de bbq aan. Vul de schaal met water en week het rookhout circa 10 minuten.
Ontvlies de spareribs en wrijf ze in met mosterd. Meng de gedroogde specerijen en wrijf hiermee het vlees in. Pak het vlees in in folie en leg met de waterschaal en rookhout op de bbq. Rook het vlees circa 1,5 uur.

Vouw wat folie dubbel. Pak het vlees uit en leg met de vleeskant naar beneden en met het bot omhoog op de dubbelgevouwen folie. Schenk wat appelsap over het vlees en leg op de bbq. Stoom zo circa 1 uur.

Doe de ingrediënten van de bbq-saus in een pan en verwarm. Roer goed door en laat een beetje inkoken. Lak vervolgens het vlees met de bbq-saus en leg circa 30 minuten op de bbq.

Pak de maïskolven in in folie en leg op de bbq. Gaar in circa 20 minuten.

Pel de ui. Schil de winterpeen en rettich. Snijd de ui, rode kool, winterpeen, rettich en appel in dunne reepjes. Meng de mayonaise met de frambozenazijn, citroensap en suiker en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden groente en appel toe en roer goed door.

Hak de bieslook.
Serveer het vlees met de rauwkost. Leg er een maiskolf bij en garneer met boter, bieslook en maldon zout.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel