Spareribs met maiskolven en rauwkost


- 5 stuks spareribs
- 2 eetl paprikapoeder
- 0.5 eetl cayennepeper
- 1.5 eetl uienpoeder
- 1.5 eetl knoflookpoeder
- 0.5 eetl komijnpoeder
- 1 eetl mosterdzaad poeder
- 1 eetl gemalen zwarte peper
- 2 eetl zout
- appelsap
- Dijon mosterd
- 100 ml ketchup
- 2 eetl Worcestershire Sauce
- 1.5 eetl Bruine suiker
- 1 eetl gemberpoeder
- 1 eetl honing
- Tabasco naar smaak
- Scheutje ahornsiroop
- Scheutje appelazijn
- Water
- 4 stuks maiskolven (voorgekookt)
- Roomboter
- Zout-flakes of fleur de sel
- bieslook
- 1 stuk rode ui
- 1 stuk rode kool
- 1 stuk winterpeen
- 1 stuk citroen
- 1 stuk rettich
- 1 stuk appel
- 1 stuk mayonaise
- 1 eetl frambozenazijn
- suiker
- houtskool BBQ
- Briketten
- Aanmaakwokkels
- Briketterstarter
- Spareribsrack
- meng / beslagkom
- Siliconen kwast
- Dik aluminiumfolie
- mandoline
- rookhout
- gaspitje erbij voor de saus
Steek de bbq aan. Vul de schaal met water en week het rookhout circa 10 minuten.
Ontvlies de spareribs en wrijf ze in met mosterd. Meng de gedroogde specerijen en wrijf hiermee het vlees in. Pak het vlees in in folie en leg met de waterschaal en rookhout op de bbq. Rook het vlees circa 1,5 uur.
Vouw wat folie dubbel. Pak het vlees uit en leg met de vleeskant naar beneden en met het bot omhoog op de dubbelgevouwen folie. Schenk wat appelsap over het vlees en leg op de bbq. Stoom zo circa 1 uur.
Doe de ingrediënten van de bbq-saus in een pan en verwarm. Roer goed door en laat een beetje inkoken. Lak vervolgens het vlees met de bbq-saus en leg circa 30 minuten op de bbq.
Pak de maïskolven in in folie en leg op de bbq. Gaar in circa 20 minuten.
Pel de ui. Schil de winterpeen en rettich. Snijd de ui, rode kool, winterpeen, rettich en appel in dunne reepjes. Meng de mayonaise met de frambozenazijn, citroensap en suiker en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gesneden groente en appel toe en roer goed door.
Hak de bieslook.
Serveer het vlees met de rauwkost. Leg er een maiskolf bij en garneer met boter, bieslook en maldon zout.
