Spareribs in honing-biermarinade

Spareribs in honing-biermarinade
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 120m
Koken 30m
24Kitchen - 18 April 2022 Harm Jan gaat voor een gerecht waarbij het erg lastig wordt om je vingers er niet bij af te likken. Hij maakt namelijk briljant lekkere spareribs in een honing-biermarinade. En Ralph haalt in deze aflevering van BBQSTREET een leuk trucje uit de kast om zijn zeebaars te garen. Één ding kunnen we alvast verklappen: Hiervoor heeft hij méér nodig dan een snufje zout
24Kitchen - 18 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Varkensspareribs in honing-biermarinade
  • 4 stuks varkensspareribs
  • 40 gr vleeskruiden
Marinade
  • 60 ml bier
  • 60 gr honing
  • 60 gr grove mosterd
  • 0.5 stuk limoen (schil)
Gegrilde balsamico-witlof
  • 4 stronken witlof
  • 1 scheut olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 30 gr pecannoten
  • Gas BBQ
  • Aluminiumfolie
  • sparerib rek
Bereiding van het recept

Spareribs
Haal de spareribs 2 uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.


Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180°C. Haal het vliesje van de spareribs. Wrijf de spareribs in met de vleeskruiden. Roer in een schaal alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de ribs in het sparerib rek op het rooster.

Grill de ribs ongeveer 75-85 min indirect bij 180°C tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 90°C. Haal de ribs van de barbecue en smeer ze in met de marinade. Pak de ribs in aluminiumfolie in en laat nog 20 minuten indirect grillen. Haal de ribs van de barbecue en laat ze 10 min rusten in de folie het vlees een kerntemperatuur heeft van 95°C.

Gegrilde witlof
Halveer de witlof en smeer rondom in met een beetje olijfolie en de balsamicoazijn. Grill de witlof om en om op de barbecue totdat een mooi grillstreepje is ontstaan. Hak de

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel