Spareribs in honing-biermarinade


- 4 stuks varkensspareribs
- 40 gr vleeskruiden
- 60 ml bier
- 60 gr honing
- 60 gr grove mosterd
- 0.5 stuk limoen (schil)
- 4 stronken witlof
- 1 scheut olijfolie
- 4 el balsamicoazijn
- 30 gr pecannoten
- Gas BBQ
- Aluminiumfolie
- sparerib rek
Spareribs
Haal de spareribs 2 uur voor het grillen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 180°C. Haal het vliesje van de spareribs. Wrijf de spareribs in met de vleeskruiden. Roer in een schaal alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de ribs in het sparerib rek op het rooster.
Grill de ribs ongeveer 75-85 min indirect bij 180°C tot het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 90°C. Haal de ribs van de barbecue en smeer ze in met de marinade. Pak de ribs in aluminiumfolie in en laat nog 20 minuten indirect grillen. Haal de ribs van de barbecue en laat ze 10 min rusten in de folie het vlees een kerntemperatuur heeft van 95°C.
Gegrilde witlof
Halveer de witlof en smeer rondom in met een beetje olijfolie en de balsamicoazijn. Grill de witlof om en om op de barbecue totdat een mooi grillstreepje is ontstaan. Hak de
