Souvlaki met knoflook-citroenboter

Souvlaki met knoflook-citroenboter
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 34m
24Kitchen - 17 June 2022 Ralph grilt op z’n Grieks dit keer. Hij maakt voor jou de lekkerste souvlaki die hij ooit heeft gegeten. Het geheim voor deze perfecte dish verklapt hij in deze aflevering van BBQSTREET. En wist je al dat Jord gek is op gamba’s? Dit allitereert niet alleen lekker, zo smaakt het ook, beloofd!
24Kitchen - 17 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 4 st varkenshaasjes
  • 200 ml olijfolie
  • 1 sap van een citroen
  • 1 geraspte schil van ca. 1,5 citroen
  • 1 oregano (blaadjes van ca. 2 takken)
  • 1 flinke handvol peterselie
  • 1 tijm (blaadjes gerist van 1 takje)
  • 1 rozemarijn (paar naaldjes)
  • 1 tl chiliflakes
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode ui, in flinterdunne plakjes
  • 1 grote tomaat, in dunne plakjes
  • 125 g boter
  • 1 versgemalen zwarte peper zout
  • 1 pitabrood (of ander platbrood)
  • 1 eventueel tzatzikisaus
  • 1 houten spiesjes (plat)
Bereiding van het recept

Souvlaki

Steek de barbecue aan en zorg voor heet deel (325 graden) en minder heet deel. Week de houten spiesjes ca. 10 minuten in water. 

Hak voor de marinade de verse kruiden en 2 geperste tenen knoflook en meng dit, met het citroensap, door de olijfolie (bewaar wat van de verse kruiden voor de aflaksaus!). Breng op smaak met wat peper en zout. 

Snijd de varkenshaasjes in gelijke ‘blokken’ van ca. 3×3 cm. en laat ca. 30 minuten marineren. 

Smelt voor de aflaksaus de boter in een skillet op bv de zijbrander. Doe er 4 geperste tenen knoflook bij, de geraspte citroenschil, chiliflakes en nog wat van de verse kruiden. Bak dit even en zet apart.

Rijg het vlees aan de spiezen en schuif goed aan (laat de uiteindes van de spiezen vrij). Gril de vleesspiezen 3 minuten aan elke kant en lak ondertussen een paar keer met de saus (sluit na het lakken steeds weer het deksel van je barbecue). Gril het pitabrood op het minder hete deel van de barbecue tot er strepen op staan. Haal het vlees van de barbecue en bestrijk nogmaals met de botersaus. Leg de spiezen op het brood en garneer met nog wat verse peterselie, extra citroenrasp en serveer met de dungesneden rode ui, tomaat en eventueel wat tzatzikisaus.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel