Sosaties van kippendijen met braaikruiden

Sosaties van kippendijen met braaikruiden
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 30m
24Kitchen - 07 June 2022 Zin in een smakelijk sateetje? Peter maakt een heerlijke Zuid-Afrikaanse versie. De grote verrassing in dit recept? De geurige, zelfgemaakte braaikruiden en gedroogde abrikoos. En als je dacht dat je oesters alleen rauw kunt eten, heb je het mis. Ralph legt ze op de grill. En dan krijg je een mega lekker, decadent hapje voor bij de borrel.
24Kitchen - 07 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Braaikruiden
  • 1 el korianderbollen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el zwarte peperbollen
  • 1 el mosterdzaad
  • 50 g keukenzout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
Sosaties
  • 1 kg kipfilet van de dijen
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode uien
  • 300 g gedroogde abrikozen
  • 1 houten satéstokjes
  • 4 el olijfolie
Gepofte zoete aardappel
  • 4 zoete aardappels
  • 1 optioneel: Looksaus
Bereiding van het recept

Sosaties van kippendijen

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.

Gepofte zoete aardappel
Leg de zoete aardappelen 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn. 

Braaikruiden
Rooster het korianderzaad, komijnzaad en het mosterdzaad kort in een droge gietijzeren koekenpan. Voeg dit met de rest van specerijen toe aan een vijzel en vijzel alles goed door. 

Sosaties
Snijd de kipfilet in stukken van circa 2 centimeter. Snijd de paprika’s, uien in stukken van 2 centimeter.

Steek nu afwisselend een stuk kip, een stuk paprika, een stuk kip, een abrikoos, een stuk kip en een stuk ui op een satéstokje. Wrijf de sosaties in met olijfolie en bestrooi royaal met de braaikruiden.

Grill de sosaties 8 minuten op het rooster van de barbecue, draai tussendoor even om. 

Snijd de gepofte zoete aardappel open en verdeel er een beetje looksaus over. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel