Sosaties van kippendijen met braaikruiden


- 1 el korianderbollen
- 1 tl komijnzaad
- 1 el zwarte peperbollen
- 1 el mosterdzaad
- 50 g keukenzout
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 kg kipfilet van de dijen
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 2 rode uien
- 300 g gedroogde abrikozen
- 1 houten satéstokjes
- 4 el olijfolie
- 4 zoete aardappels
- 1 optioneel: Looksaus
Sosaties van kippendijen
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200°C.
Gepofte zoete aardappel
Leg de zoete aardappelen 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn.
Braaikruiden
Rooster het korianderzaad, komijnzaad en het mosterdzaad kort in een droge gietijzeren koekenpan. Voeg dit met de rest van specerijen toe aan een vijzel en vijzel alles goed door.
Sosaties
Snijd de kipfilet in stukken van circa 2 centimeter. Snijd de paprika’s, uien in stukken van 2 centimeter.
Steek nu afwisselend een stuk kip, een stuk paprika, een stuk kip, een abrikoos, een stuk kip en een stuk ui op een satéstokje. Wrijf de sosaties in met olijfolie en bestrooi royaal met de braaikruiden.
Grill de sosaties 8 minuten op het rooster van de barbecue, draai tussendoor even om.
Snijd de gepofte zoete aardappel open en verdeel er een beetje looksaus over.
