Smokey’s golden spareribs

Smokey’s golden spareribs
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 60m
Koken 270m
24Kitchen - 07 June 2021 Als jouw spareribs de lekkerste zijn van het Westelijk halfrond. Dan kan je er een kroon op zetten, je kan ze een medaille geven, maar je kan ze ook zelf goud maken! En dat doet Jord in deze aflevering van BBQSTREET. Smokey’s Golden Ribs. Met een gouden rub, een gouden spray en een gouden saus van jawel, goudbessen. Met stip op nummerrrr 1!
24Kitchen - 07 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spareribs
Tropical pork rub
  • 75 gr zout
  • 60 gr kristalsuiker
  • 50 gr kurkuma
  • 5 gr chilipoeder
  • 10 gr gemalen venkelzaad
  • 10 gr korianderpoeder
  • 5 gr kaneelpoeder
Spray
  • 100 ml appelsap
  • 100 ml appelciderazijn
Goudbes-abrikozensaus
Extra's
  • 1 kruiskopschroevendraaier
  • 1 bbq voor indirect grillen
  • 4 handjes appelhout chunks
  • 1 sprayflesje
  • 1 staafmixer
  • 1 kernthermometer
  • 1 kwastje
  • Kruiskopschroevendraaier
  • BBQ voor indirect grillen
  • 4 handjes appel- peer- of mesquite rookhoutsnippers, geweekt in water
  • Sprayflesje
  • Staafmixer
  • Kernthermometer
  • Kwastje
Bereiding van het recept

Smokey’s golden spareribs

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt.

Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer tot deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek deze dan naar je toe en haal zo het hele vlies van de rack af. Snijd eventuele losse kleine stukjes vlees van de ribben. Maak ze goed schoon.

Tropical pork rub:

Meng alle ingrediënten voor de rub.

Spareribs grillen:

Besmeer de ribben rondom in met olijfolie en bestrooi de ribben aan beide zijden gelijkmatig met 8 el van de Tropical Pork Rub. De rest van de rub kun je in een afgesloten potje of bakje bewaren.

Voeg de geweekte rookhout snippers toe aan de gloeiende kolen, leg de gekruide spareribs op de BBQ en sluit de deksel. Gaar de ribben 2 uur. Spray deze iedere half uur in met de appelspray . Verpak de ribben, als ze mooi goudbruin van kleur zijn, in aluminiumfolie. Spray de ribben voor het inpakken nog één keer. Gaar de ribben circa 1½ uur verder in de folie.

Goudbes-abrikozensaus:

Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd de peper fijn. Stoof in een steelpannetje de goudbessen en rode peper met het water tot de bessen zacht zijn geworden. Pureer het geheel met een staafmixer. Rasp en pers de citroen. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door tot de boter en jam volledig zijn opgelost.

Vervolg spareribs:

Haal de spareribs uit de folie zodra ze een kerntemperatuur van 72 °C hebben bereikt. Kwast ze in met de warme goudbes-abrikozensaus en laat nog circa 5-10 minuten op de BBQ liggen zodat de saus goed hecht en een beetje indikt op de ribben.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel