Beef Balls Smokeys Festival Style

Beef Balls Smokeys Festival Style
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 45m
Koken 60m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 1 persoon.
  • 3 eetl paprikapoeder
  • 3 eetl gerookt paprikapoeder
  • 7 eetl grof zeezout
  • 1 eetl gerookt zout
  • 3 eetl kristalsuiker
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 2 eetl knoflookgranulaat
  • 2 eetl uiengranulaat
  • 3 eetl zwarte peper
  • 1 eetl chilipoeder
  • 1 eetl gemalen koffie
  • 1 eetl cacao
  • 1 eetl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 50 ml cola
  • 5 eetl chipotle hot sauce
  • 5 eetl worcestershiresaus
  • 2 eetl appelciderazijn
  • 1 kopje espresso
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 eetl molasse of appelstroop
  • 3 eetl ketchup
  • 1 eetl honing
  • 2 eetl balsamicoglaze
  • 1 eetl sojasaus
  • 2 eetl maizena
  • scheutje water
  • 300 ml cola
  • 2 eetl runderjuspoeder
  • 1 eetl worcestersaus
  • 1 eetl chipotle-tabasco
  • 50 ml BBQ-Saus
  • 1 kg rundergehakt
  • 2 stuks eieren
  • 6 eetl paneermeel
  • 2 eetl BBQ Rub
  • 2 stuks rode paprika’s
  • 6 stuks knoflook tenen
  • 100 ml olijfolie
  • 230 g mayonaise
  • 1 eetl verse peterselie
  • 1 stuk limoen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetl verse bieslook
Bereiding van het recept

Beef Balls

Rub
Meng voor de rub alle ingrediënten.

BBQ Saus
Meng de cola, hot sauce, worcestershiresaus en appelciderazijn en breng zachtjes aan de kook in een skillet. Voeg de suiker toe en laat oplossen in de warme vloeistof. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles inkoken. Als de saus te dun is, meng dan de maizena met een scheutje water en voeg toe aan de saus om de saus in te dikken.

Beef bath
Breng de cola aan de kook in een pan en los hierin het runderjuspoeder op. Voeg de overige ingrediënten toe en laat 5 minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Gehaktballetjes
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt. Meng het gehakt met de eieren, het paneermeel en de BBQ-rub en vorm balletjes zo groot als een golfbal.
Wikkel de geweekte rookhoutsnippers in aluminiumfolie, prik met een vork wat gaatjes in de folie en leg het pakketje op de gloeiende kolen. Leg de gehaktballetjes op de BBQ en rook ze circa 30 minuten, tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van minimaal 65 °C.
Verwarm in een BBQ-bestendige skillet of ovenschaal het beef bath. Leg de gerookte balletjes erin en laat ze minimaal 20 minuten sudderen in de rokende BBQ; het is de bedoeling dat ze het beef bath opzuigen.

Aioli
Verhit een direct ingestelde BBQ of grill met gietijzeren grillrooster tot 200 °C. Leg de rode paprika’s op de BBQ en rooster ze rondom tot het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht geworden is. Laat afkoelen, verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten en zet opzij. Verhit in een pan de knoflooktenen met de olijfolie en laat ze op laag vuur poffen tot de knoflook goudbruin en zacht is. Hak de peterselie grof. Rasp en pers de limoen. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer tot een mooie aioli. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Gril de bacon op heet vuur tot ze knapperig zijn. Snijd ze fijn. Snijd de bieslook fijn.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel