Smokey beef rolls

Smokey beef rolls
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 20m
Koken 15m
24Kitchen - 06 April 2022 Dat onze grillmasters graag spelen met vuur moge duidelijk zijn. In deze aflevering van BBQSTREET gaan zowel Ralph als Harm Jan aan de slag met vuur én rook. En eerlijk is eerlijk, eendenborst en biefstukrolletjes worden hier ook echt een stuk lekkerder van.
24Kitchen - 06 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Smokey beef rolls
  • 300 gr rib-eye
  • 40 gr rucola
  • 40 gr pijnboompitten
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 tl wasabi zaadjes
  • 1 scheut knoflook olie
  • 1 snufje himalaya zeezout
  • gas bbq met sizzlezone
  • grillplaat
  • skillet
  • rookapparaat met glazendome en rookmot
Bereiding van het recept

Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 250-300 °C. 

Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een skillet. Meng de rucola met de pijnboompitjes. Snijd van de rib eye dunne plakjes van circa 3 mm, net iets dikker dan je bij carpaccio zou doen. Omdat het vlees licht bevroren is, kun je het makkelijker met de hand dun snijden.

Vet de grillplaat in en laat goed heet worden. Leg daar 2 plakjes rib eye op die elkaar iets overlappen. Verdeel er meteen wat rucola en de pijnboompitjes over en rol op. Omdat de grillplaat erg heet is en het vlees heel dun, schroeit de buitenkant dicht en blijft het van binnen rosé.

Leg de rolletjes onder de dome en voeg de rook toe. Bestrooi met sesamzaadjes, wasabizaadjes en grof zeezout en serveer. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel