Smokey beef rolls

Recept van Harm Jan Bloem
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Smokey beef rolls
- 300 gr rib-eye
- 40 gr rucola
- 40 gr pijnboompitten
- 1 el sesamzaadjes
- 1 tl wasabi zaadjes
- 1 scheut knoflook olie
- 1 snufje himalaya zeezout
- gas bbq met sizzlezone
- grillplaat
- skillet
- rookapparaat met glazendome en rookmot
Bereiding van het recept
Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 250-300 °C.
Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een skillet. Meng de rucola met de pijnboompitjes. Snijd van de rib eye dunne plakjes van circa 3 mm, net iets dikker dan je bij carpaccio zou doen. Omdat het vlees licht bevroren is, kun je het makkelijker met de hand dun snijden.
Vet de grillplaat in en laat goed heet worden. Leg daar 2 plakjes rib eye op die elkaar iets overlappen. Verdeel er meteen wat rucola en de pijnboompitjes over en rol op. Omdat de grillplaat erg heet is en het vlees heel dun, schroeit de buitenkant dicht en blijft het van binnen rosé.
Leg de rolletjes onder de dome en voeg de rook toe. Bestrooi met sesamzaadjes, wasabizaadjes en grof zeezout en serveer.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten