Smoked cream cheese met gegrilde ananas-pepper-relish

Smoked cream cheese met gegrilde ananas-pepper-relish
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 15m
Koken 270m
24Kitchen - 15 June 2022 Wil jij jouw gasten omver blazen met de allerlekkerste borrelsnack ever? Rook dan, net als Jord, een flinke portie roomkaas op de barbecue. Samen met een perfect matchende gegrilde ananas-pepper-relish weet je niet wat je proeft! En blijf aan tafel want Jadis maakt een salade met gegrilde inktvisjes en een betoverend lekkere dressing.
24Kitchen - 15 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Smoked cream cheese
  • 600 g roomkaas
  • 3 el BBQ-rub
  • 0.25 bosje bieslook
  • 1 crackers om erbij te serveren
Pig powder rub
  • 50 g paprikapoeder
  • 50 g gerookte-paprikapoeder
  • 50 g zout
  • 50 g kristalsuiker
  • 25 g bruine basterdsuiker
  • 20 g knoflook granulalaat
  • 25 g uiengranulaat
  • 1 el versgemalen zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl gedroogd basilicum
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl venkelzaad, gemalen
  • 0.5 tl kaneel
Gegrilde ananas-pepper-relish
  • 0.5 ananas
  • 1 el roomboter
  • 1 rode ui
  • 1 jalapenopeper
  • 0.25 madame jeanette
  • 1 rode peper
  • 2 pimentkorrels
  • 2 steranijs
  • 3 cm gember
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 rookhout plank, 2 à 3 kersen rookhout chunks, BBQ met deksel voor direct grillen of smoker, plasticfolie, skillet
Bereiding van het recept

Smoked cream cheese 

Doe de roomkaas in een kom en roer een beetje los. Vorm er met je handen een grote bal van. Leg twee lagen plasticfolie op het aanrecht en leg de bal roomkaas erop. Vouw de folie over de roomkaas en vorm er met je handen een rechthoek van circa 2 cm dik van. Leg de roomkaas circa 45 minuten in de vriezer om op te stijven. 

Gegrilde ananas-pepper-relish

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 200 °C. Schil en snijd de ananas in plakken van 1 cm en gril ze tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht beginnen te worden. Haal de ananas van het rooster. 

Pig powder rub
Meng alle ingrediënten voor de rub. Je hebt niet alles nodig voor dit recept. Wat je overhoudt kun je in een afgesloten potje bewaren. 

Vervolg smoked cream cheese
Haal de roomkaas uit de vriezer, verwijder de plasticfolie en leg op een rookplank. Bestrooi met de pig powder rub. Maak met een klein mesje kruislings ondiepe snedes in de roomkaas. 

Voeg het rookhout toe aan de gloeiende kolen en leg de rookplank met de roomkaas in de barbecue. Rook de roomkaas bij een temperatuur van 130°C totdat de rook goed heeft kunnen opnemen en de rub mooi van kleur is.

Afmaken gegrilde ananas-pepper-relish

Bouw de barbecue om naar indirect grillen en verlaag de temperatuur naar 110 °C. 

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en snijd de pepers fijn. Schil de gember en snijd in stukjes. 

Verwarm een steelpan voor en voeg de boter, rode ui, fijngehakte pepers, gember, pimentkorrels en de steranijs toe en bak circa 2 minuten. 

Snijd de gegrilde ananas in blokjes en voeg samen met de bruine basterdsuiker toe. Laat het geheel circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Laat de relish iets afkoelen. 

Serveren

Schep de lauwwarme gegrilde ananas-peper-relish over de gerookte roomkaas en serveer met de crackers. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel