Smoked caramel apple pecan cobbler

Smoked caramel apple pecan cobbler
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 25m
24Kitchen - 27 December 2021 Ken je de klassieke peper-roomsaus? Jord geeft aan dit heerlijke goedje een eigenwijze, smokey touch. Dit smaakt namelijk fantastisch over z’n bacon wrapped ossenhaas. En hij maakt een hartverwarmende cobbler met gerookte karamel en appeltjes.
24Kitchen - 27 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Apple pecan cobbler
Karamel
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr suiker
  • 90 ml water
  • 100 gr gerookte boter
Deeg
  • 130 gr bloem
  • 80 gr suiker
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 el bakpoeder
  • 50 gr koude gerookte boter
  • 100 ml karnemelk
  • 100 gr pecannoten
Optioneel ijs
  • 1 ijs naar keuze
Extra's
  • 1 bbq voor indirect grillen
  • 2 sauspannetjes
  • 1 gietijzeren skillet
  • 1 mengkom
  • 1 dunschiller
  • Bbq voor indirect grillen
  • 2 Sauspannetjes
  • 1 grote of 4 kleine gietijzeren skillets
  • mengkom
  • dunschiller
Bereiding van het recept

Bereiding

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

Appels

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes van 1 x 1 cm, meng  met de calvados en zet opzij. 

Karamel

Verwarm in een pannetje de suiker met het water op medium hoog vuur en blijf dit mengsel verhitten tot de suiker is opgelost en de vloeistof bruin kleurt. Weersta de verleiding erin te gaan roeren. Zet het vuur uit zodra de karamel mooi goudbruin is en giet voorzichtig de slagroom erbij (pas op voor spetters!). Roer de gerookte boter door de karamel. Bedek de bodem van de gietijzeren skillet(s) met een laagje karamel.

Vervolg appels

Giet het overtollige vocht van de appels af. Meng de appels met de bloem en het zout en verdeel ze over de karamel in de skillet(s). 

Deeg

Meng de bloem met de suiker, zout en het bakpoeder. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng met de bloem. Wrijf alles door je handen tot er een zanderig geheel ontstaat. Doe dit snel, anders smelt de boter door de warmte van je handen. Giet de karnemelk erbij en roer tot een mengsel dat een beetje tussen deeg en beslag in zit. 

 

Verdeel het deeg over de appels; dat hoeft niet al te netjes, er mag hier en daar best een appeltje uitsteken. 

Verdeel de pecannoten over het deeg. 

Zet de skillet(s) op het rooster van de BBQ, sluit de deksel en bak de cobbler circa 25 minuten, tot het deeg mooi bruin is. 

TIP: Serveer de warme cobbler met een bolletje ijs naar keuze.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel